Sony PS4 sau Xbox One ?

Sony PS4 sau  Xbox One ?Atat Sony PS4 cat si Xbox One , dar si viitoarea generatie Wii U , au la baza procesoare si placi video de la AMD . Altfel spus , cei de la AMD chiar au dat lovitura in 2013 . Desi ambele console vin in intampinarea utilizatorilor cu hardware de ultima generatie , se pot observa anumite diferente in ceea ce priveste modalitatea de implementare .

Pentru toti aceia dintre dumneavoastra care doresc sa achizitioneze aceste doua produse tin sa va prezint un magazin online specializat , foarte apreciat in Romania , dwyn.ro . Acest magazin virtual comercializeaza produse electronice si electrocasnice de cea mai buna calitate la un pret imbatabil . Pentru mai multe informatii va invit sa accesati http://www.dwyn.ro/jocuri_si_console-console-339-0-0.html .

Dupa cum va spuneam cateva randuri mai sus , pana la un anumit punct Sony PS4 se aseamana foarte mult cu Xbox One . Ambele au la baza un procesor octo-core cu nuclee ‘’jaguar’’ x86-64 de 1.6GHz si o placa video DirectX cu o microarhitectura Graphics CoreNext .

PS4 este considerata de catre expertii in domeniu o adevarata bijuterie IT . Ceea ce este de-a dreptul fascinant este faptul ca aceasta consola nu dispune de un sistem de partajare in ceea ce priveste memoria RAM si memoria video . Aceste doua memorii formeaza acum o structura unica in care texturile necesare pentru producerea mediului 3D si componentele software  impart aceeasi sursa de memorie .

Principalul avantaj al acestui nou concept este viteza de functionare . Memoria de sistem cu o latime de banda de 176GB/s este mult mai rapida decat memoria RAM a unui PC obisnuit , si implicit mut mai usor de gestionat de catre specialistii in software . In plus , costurile de productie a unui astfel de sistem sunt mult mai mici decat in cazul producerii unei configuratii separate .

De cealalta parte , Xbox One vine la pachet cu o cantitate de 32MB memorie cache de tip SRAM ( Static RAM ) care poate functiona perfect la o viteza de 102 GB/s . Potrivit specialistilor Microsoft , cu ajutorul memoriei tampon se lateste pana la 200 GB/s banda efectiva care pune in functiune magistrala de memorie .

Play Station 4 este o ideea mai performanta decat Xbox One la capitolele ce vizeaza  performantele 3D si viteza memoriei de sistem . De cealalta parte Xbox One pune la dispozitia utilizatoriilor o platforma software care minimizeaza costurile de productie multiplatforma pentru dezvoltatorii din lumea jocurilor . Astfel , se incurajeaza aparitia unui numai mai mare de jocuri pentru Xbox One . Desi nucleul grafic al Xbox
One este putin mai mic decat al PS4 , structura acestuia este similara la ambele console .

PS4 este alegerea ideala pentru jucatorii care doresc gameplay dynamic , sunet fabulos si grafica next generation . Cu PS4 ai parte de o experienta de gaming extrem de captivanta si un continut de divertisment digital fantastic.

Oricum , Sony Playstation 4 este mult mai atragatoare decat rivala Xbox One de la Microsoft deoare este mult mai permisiva .

Intr-un final , ramane la alegerea dumneavoastra pentru care dintre cele doua console o sa optati . Totul depinde de gustul fiecareia si de pret .

Alte stiri actuale :

1. Vânzările PS4 în Spania mai mari de 3,5 ori faţă de cele Xbox One
2. Xbox One vine acum și în variantă de aur, ediție unicat
3. Sony anunță lansare și preț PS4 în România, la promoție sau nu
4. Microsoft a vândut două milioane de console Xbox One în 18 zile
5. Sony a vândut peste 2,1 milioane de console de jocuri PS4
6. Vânzările Xbox One au atins 2 milioane de unități în 18 zile