Idei inedite in lumea aplicatiilor mobile

Idei inedite in lumea aplicatiilor mobileDezvoltatorii de aplicatii pentru dispozitivele mobile nu inceteaza sa isi uimeasca utilizatorii cu diversitatea si ineditul aplicatiilor create.

In momentul de fata, acestia au in vedere utilizarea celor mai noi tehnologii in crearea acestor aplicatii, pentru ca viata zilnica a utilizatorilor de tehnologie moderna sa fie substantial imbunatatita. Iata mai jos cateva dintre tehnologiile inedite din ziua de azi pe care le au in vedere dezvoltatorii de aplicatii pentru mobil.

In functie de aplicatiile pe care le folosesti, alege accesorii telefoane care sa fie compatibile cu ele si care sa functioneze eficient, iar modul in care iti utilizezi telefonul se va schimba considerabil si vei avea un randament mult mai mare, dar si mai mult confort.

Aplicatii pentru dispozitive pliabile

Exista sanse destul de mari ca primul tau telefon sa fi fost unul de tip flip, asa-i? Telefoanele s-au schimbat in mod clar in ultimul deceniu. Ecranele tactile cu unul sau chiar cu niciun buton au acaparat piata, insa dispozitivele pliabile pe care le aveam in buzunare pe vremuri au inceput sa revina.

In 2019 s-au lansat dispozitive pliabile precum Samsung Galaxy Fold, Huawei Mate X si noul Motorola Razr. Aceste smartphone-uri se pliaza pentru a comprima sau extinde dimensiunea ecranului in functie de preferintele utilizatorului. De exemplu, un utilizator poate efectua un apel cu dispozitivul inchis, dar vizioneaza un videoclip pe un ecran mai mare desfasurand dispozitivul.

Din perspectiva dezvoltarii aplicatiilor, revanzatorii si creatorii de continut trebuie sa tina cont de aceste dispozitive atunci cand construiesc sau actualizeaza o aplicatie. Ideea este ca o aplicatie ar trebui sa-si regleze perfect afisarea pe masura ce ecranul se pliaza sau se desfasoara. In acest moment, dispozitivele pliabile sunt doar o parte din cota generala de piata a smartphone-urilor.

Dar acest lucru se va schimba in urmatorii ani. Potrivit unui studiu realizat anul trecut, 17% dintre utilizatorii de iPhone si 19% dintre utilizatorii de Android sunt incantati sa cumpere un telefon cu un design pliabil. Asadar, 2021 se anunta un an important pentru pliabile, ceea ce inseamna ca dezvoltatorii de aplicatii mobile trebuie sa planifice in consecinta.

Inteligenta artificiala (AI)

Inteligenta artificiala si invatarea automata au patruns in dezvoltarea aplicatiilor mobile cu ani in urma. Dar abia acum aceasta tehnologie incepe sa fie folosita de-a dreptul.  Cand ne gandim pentru prima data la AI, ne vin in minte asistenti virtuali precum Siri sau Alexa. Cu toate acestea, cazurile de utilizare merg mult mai departe in dezvoltarea aplicatiilor. Anul trecut, Apple a lansat Core ML 3.

Aceasta ultima versiune a cadrului de invatare automata iOS a fost construita pentru a ajuta dezvoltatorii sa integreze tehnologia AI in aplicatiile lor. Exemple de functii AI care pot fi implementate intr-o aplicatie mobila includ: recunoasterea imaginii, detectare faciala, clasificarea textului si a imaginii, recunoasterea si clasificarea sentimentelor, recunoasterea vorbirii, intretinere predictiva.

Inteligenta artificiala face aplicatiile mai inteligente si, in cele din urma, imbunatateste performantele la fiecare nivel. De la procesul de dezvoltare backend la experienta utilizatorului frontend, AI va schimba modul in care aplicatiile sunt incorporate in 2021.