Beauty
Blog
Metoda de curățare dublă coreeanăNovember 20, 2022
Alimentatia joaca un rol foarte important in buna functionare a organismului uman in special pe timpul iernii , cand riscul de aparitie a bolilor este mult mai ridicat . Din nefericire majoritatea persoanelor racesc cel putin odata pe parcursul sezonului de iarna astfel ca vizitele la medic si la farmacie se vor inmulti considerabil .
De drumul la medic nu va pot scuti insa de cel la farmacie da , va invit sa apelati la serviciile webfarm.ro , o farmacie online special creata pentru a facilita accesul clientilor la o gama variata de produse farmaceutice . Pentru mai multe informatii va invit sa accesati http://www.webfarm.ro/ .
Chiar daca nu sunt foarte sanatoase , un bol cu supa cremoasa sau o tocanita traditionala sunt intotdeauna binevenite intr-o zi friguroasa de iarna . De ce organismul are nevoie de astfel de preparate ? Pe parcursul iernii este necesar sa consumam alimente care ne mentin constanta temperatura corpului , alimente bogate in nutrienti . Daca vara consumam fructe si legume in salate , iarna trebuie sa consumam tot fructe si legume insa fierte sau coapte cu foarte multe condimente si mirodenii . Acestea din urma au proprietati curative miraculoase .
Nutritionistii ne recomanda sa ne axam pe specialitatile de sezon , specialitati precum cartofii dulci , dovleceii , dovlecii si pastranacul , legume bogate vitamina A si vitamina C .
Usturoiul , o alta leguma de sezon care este recunoscuta pentru proprietatile sale antivirale si antifungice fiind considerat un medicament natural care creste imunitatea .
Rezistenta sistemului nostru imunitar este serios pusa la incercare pe parcursul anotimpului rece astfel ca alimentele pe care le consumam actioneaza ca o bariera de protectie pentru celulele sanatoase .
Iarna este anotimpul dezmatului culinar si asta in special datorita numarului mare de sarbatori din aceasta perioada , tocmai din acest motiv riscul de aparitie a indigestiilor , alergiilor alimentare sau a altor afectiuni la nivelul sistemului digestiv este foarte mare .
Din regimul nostru alimentar nu ar trebui sa lipseasca pe parcursul iernii nici fasolea , lintea , mazarea , orzul , ovazul sau orezul brun .
Toate aceste alimente , pe langa faptul ca au un continut foarte redus de grasimi , contin cantitati importante de fibre , carbohidrati si proteine dar si o multime de vitamine si minerale .
In continuare o sa va prezint recomandarile nutritionistilor pentru sezonul rece :
– Carbohidrati . Alimentele bogate in carbohidrati sunt : legume si fructe ( de preferat cele de sezon amintite mai sus ) , cerealele integrale si cerealele din orz si ovaz .
– Alimente cu index glicemic mic . Cantitatea de zahar din sange influenteaza activitatea sistemului imunitar , astfel ca o cantitate mare de zahar in sange duce la disfunctionalitati la nivelul sistemului imunitar . Alimente cu index glicemic mic : alune de padure fistic , migdale , nuci , coacaze , sparanghel , conopida , broccoli , varza , castraveti , telina , soia , ceapa , praz , salata verde , spanac stevie , ciuperci , ardei ( de orice tip ) , masline , fructe de mare si cat mai multe condimente si mirodenii .
– Proteinele . O alimentatie corecta pe timpul iernii trebuie sa contina : 40% carbohidrati , 30% proteine si 30% grasimi . Dintre aceste trei categorii proteinele sunt cele mai importante iar nutritionistii recomanda consumarea acestora la fiecare masa . Printre alimentele bogate in proteine se numara : carnea de vita , carnea de pui , carnea macra de porc , produse lactate degresate , fructe de mare , leguminoase si oua .
– Iaurt . Un studiu german a demonstrat ca probioticele , parte din structura iaurtului , sunt capabile sa prescurteze cu pana la 2 zile o viroza respiratorie .
– Plante medicinale .
– Suplimente nutritionale .
In ceea ce priveste alimentele interzise , specialistii ne recomanda evitarea consumului produselor lactate cu continut mare de grasime . Aceste alimente ajuta virusurile si bacteriile sa se dezvolte mult mai rapid , prin urmare infectiile vor fi mai puternice .
Deasemenea sunt de evitat si mancarurile grase , acestea fiind foarte greu de digerat . Tocmai de aceea preparatele mai simple sunt recomandate . Sarea , cafeina , alcoolul si alimentele procesate nu trebuie consumate excesiv . Poate nu stiati dar alcoolul este de cele mai multe ori asociat cu intoxicatiile alimentare .
1. Cum să adopţi o alimentaţie sănătoasă
2. Trucuri simple, ca sa ramai sanatos iarna aceasta
3. POSTUL CRĂCIUNULUI: Ce este permis şi interzis timp de 40 de zile
4. Cele mai bune diete de toamnă
5. Cum să adopţi o alimentaţie sănătoasă, pentru un nivel scăzut al colesterolului
6. Mini-ghid pentru îngrijirea pielii pe timpul iernii
7. 20 de obiceiuri practice pentru o alimentaţie sănătoasă şi o siluetă suplă
0