Cum oprim miscarile haotice ale masinii de spalat?

Cum oprim miscarile haotice ale  masinii de spalat?O masina de spalat face parte din categoria obiectelor ce nu reprezinta nicidecum o investitie pe termen scurt. Odata cumparata, nici prin gand nu iti trece ca inca din primele zile vei fi nevoit sa mergi cu ea intr-un service pentru reparatii  masini de spalat, unde sa ii repari te miri ce lucru i-ar putea cauza o functionare defectuoasa.

Atunci cand iti alegi masina de spalat rufe iei in calcul toate posibilitatile, incepand de la brand-ul pe care il platesti, continuand astfel implicit cu pretul, dar judecand insa si dupa capacitatile tehnice ale masinii de spalat.

De teama de a nu fi nevoiti se trimita masina intr-un service pentru reparatii masini de spalat, unii dintre noi avem tendinta de a nu utiliza masina de spalat in parametri normali. Fie o menajm excesiv, fie cheltuim exagerat pe produse de intretinere, ei bine cert e ca pierdem din vedere faptul ca aceasta unelta a fost inventata tocmai pentru a deservi unor scopuri ce nu tin intr-o asa mare masura de finete.

Trebuie insa retinut faptul ca o masina de spalat este un obiect electrocasnic stabil, eficient, destinat unei uzuri iesite din comun. Contactul cu energia electrica, cu apa si cu diverse substante pot afecta pe termen lung masina de spalat, drept pentru care aceasta trebuie protejata, insa nu excesiv.

Cu toate acestea insa masina de spalat constituie uneori subiectul unor intrebari, iar majoritatea se invart asupra stabilitatii sale. Am observat probabil cu totii faptul ca uneori ni se intampla ca masina de spalat, chiar daca este extrem de bine pozitionata, sa se miste de pe spatiul unde a fost amplasata. Acest lucru are cateva potentiale explicatii, pe care le vom discuta in cele ce urmeaza.

Mai inainte de toate trebuie sa stim faptul ca masinile de spalat rufe sunt construite de asa maniera incat centrul lor de greutate sa se distribuie unei anumite suprafete. Fiind elemente masive, in ciuda faptului ca sunt greu de transportat, ele sunt extrem de stabile si de greu de mutat. Cu toate acestea insa, in cazul unui ciclu de spalare se poate intampla ca masina de spalat sa se mute de pe pozitie, iar acest lucru se poate datora vibratiilor induse de catre miscarile rotative executate in timpul proceselor de centrifugare.

Cum preintampinam aceste vibratii? Vibratiile datorate miscarii pot fi cauza unei centrari defectuoase a masinii de spalat. In acest caz  bataia tamburului va fi mult mai zgomotoasa, iar masina de spalat isi poate misca cuva in mod neregulat. Acest lucru poate conduce catre deteriorari ale acesteia, dintre care cea mai grava este spargerea cuvei si functionarea defectuoasa a masinii sau chiar iesirea ei din uz.

Pentru aceasta este necesar sa limitam incarcarea la cantitatea exacta specificata de catre producator, depasirea acesteia constituind o greutate in plus ce poate ingreuna procesul de spalare si centrifugare

Miscarea si zgomotele masinii de spalat pot surveni si in urma unei pozitionari gresite a acesteia. Masina de spalat rufe este dotata cu un set de picioruse reglabile, stabilizatoare, menite sa mentina masina de spalat in perfect echilibru. Faptul ca acestea sunt reglabile ajuta foarte mult mai ales pentru ca nu intotdeauna suprafata de pozitionare este complet plana, drept pentru care acest neajuns va fi completat de caracteristica anterior mentionata, pusa la dispozitie de catre producatorii de masini de spalat.

Deplasarea masinii de spalat se mai poate produce si din cauza amplasarii masinii pe o suprafata lucioasa si fina, de tipul pardoselilor acoperite cu vopsele epoxidice sau executate din acestea. Pentru aceste suprafete, fie se poate crea un usor strat antiderapant (de genul suflarii suprafetei cu nisip cuartos), fie se poate acoperi zona de contact cu masina de spalat cu ajutorul unei tesaturi.

Problemele masinilor de spalat pot fi diverse si nu intotdeauna sunt facil de rezolvat. Deplasarea masinii de spalat este una dintre cele mai comune probleme, insa este deopotriva si cea mai usoara. In mod clar stiind ce anume sta la baza declansarii ei, problema poate fi remediata de catre noi insine.

Pentru alte tipuri de neajunsuri, adevaratii specialisti trebuie sa intre in lupta. Unul dintre cele mai bune ateliere de reparatii masini de spalat, www.washservice.ro ne-a atras atentia prin multitudinea de informatii cu care isi intampina clientii. La ei orice problema isi gaseste rezolvare, fara timp irosit sau costuri suplimentare, iar acest lucru inseamna destul de mult, mai ales gandindu-ne la faptul ca nu in fiecare zi ne putem permite sa achizitionam o masina noua de spalat.

Alte stiri actuale :

1. Man rescued from washing machine
2. How to repair your broken goods – from an iPhone to a washing machine
3. LG’s texting washing machine? Tech firms are asking the wrong questions
4. The British business revolutionising washing machines
5. Whirlpool sued for damages caused by allegedly defective washing machine