Care este structura de rezistenta potrivita pentru o constructie?

Care este structura de rezistenta potrivita pentru o constructie?Doriti sa va construiti o casa in Cluj si ati gasit firma de constructii Cluj care sa va ajute la realizarea proiectului, insa va intrebati care este structura de rezistenta cea mai potrivita pentru viitoarea constructie? Cu siguranta, persoanele specializate de la firma de constructii cu care veti lucra va vor fi de un mare ajutor.

Una dintre firmele de constructii Cluj este DKR Construct, pe al carei site www.dkrconstruct.ro veti gasi informatii utile, atat despre activitatea firmei, cat si din domeniul constructiilor. Dificultatile pe care oamenii le pot intampina in alegerea structurii de rezistenta potrivite sunt determinate de materialele diferite din care acestea pot fi confectionate. Astfel, exista structuri confectionate din lemn, otel, beton armat sau piatra, cat si din alte materiale.

Atunci cand veti apela la firma de constructii Cluj, aceasta va explica care sunt diferentele intre materialele din care se pot construi structuri de rezistenta. Spre exemplu, daca nu sunteti sigur de maniera in care ati compartimentat locuinta, atunci este indicat sa nu construiti peretii portanti de caramida, deoarece pentru a recompartimenta, va fi nevoie sa demolati peretii.

Un tip de structura de lemn des intalnit in Statele Unite ale Americii este confectionata din lemn, din panouri portante, acesta fiind un sistem in care peretii formeaza structura de rezistenta. De asemenea, se poate opta si pentru pentru o structura de lemn cu schelet din grinzi si stalpi si plansee din lemn, aceasta fiind intalnita la casele de la munte.

In cazul cladirilor inalte, se folosesc structurile din otel laminat la cald, structura fiind formata din stalpi si grinzi din otel si plansee din beton. La acestea se adauga si elemente diagonale, ce poarta numele de contravantuiri, ce detin rolul de limitare a deplasarii laterale, in cazul vanturilor puternice sau a cutremurilor. Aceste structuri se diferentiaza in functie de tipul de prindere, existand structuri cu noduri artificiale sau cu noduri rigide si dupa tipul de imbinare al elementelor, existand suruburi normale, cu sudura, cu nituri sau de inalta rezistenta.

Atunci cand doriti sa construiti cladiri mari sunt recomandate structurile din benton armat, cu toate ca sunt mult mai costisitoare. O constructie cu o structura din beton armat va rezista mult mai bine trecerii anilor, spre multumirea clientilor.

Uneori criteriile de alegere a structurii unei cladiri au in vedere si costurile pe care aceasta le presupune. Cu toate ca o constructie din beton implica si costuri mult mai ridicate, persoanele care gandesc in perspectiva sunt de parere ca aceasta este o investitie mult mai avantajoasa.
Astfel, cladirea va fi mult mai rezistenta si nu va necesita alte cheltuieli pe viitor, beneficiind de o lunga durata de viata.

Indiferent de structura de rezistenta pe care o veti alege pentru propria locuinta, DKR Construct, dupa cum este mentionat si pe site-ul acesteia, respectiv www.dkrconstruct.ro, ofera servicii de inalta calitate, pentru a satisface si cei mai exigenti clienti. Astfel, daca doriti sa efectuati lucrari de constructii Cluj, puteti apela cu incredere la serviciile pe care aceasta firma le ofera si ii puteti vizita site-ul, pentru a va familiariza cu tipul serviciilor oferite.


Alte stiri actuale :

1. Taxa pe constructii speciale si nevoia de reasezare in zona de suportabilitate economica
2. Concurenţă acerbă între firmele de construcţii pentru lucrările de la blocul social
3. Impozitul pe constructii va avea un impact negativ in economie de 1,2 mld. lei
4. Ordonanţa de urgenţă privind creşterea accizei la carburanţi şi impozitul pe construcţii speciale a fost adoptată