Vehicule si scale de control radio

Vehicule si scale de control radioSe apropie ziua de nastere a fratelui sau a nepotului dvs. sau a unui copil drag dvs.? Sau doriti sa surprindeti un adult cu un cadou minunat, care sa ii aminteasca de vremurile copilariei, insa care sa ii starneasca interesul si sa ii capteze atentia pentru foarte mult timp?

In cazul in care raspunsul este da, si cautati cele mai interesante idei de cadou, atunci cu siguranta va puteti indrepta atentia spre o masina de curse 4×4 cu telecomanda RC, care poate reprezenta cea mai buna idee de cadou.

Exista parinti care le cumpara o astfel de masina de curse 4×4 cu telecomanda RC copiilor lor, asa ca va puteti surprinde nepotii, verisorii sau copiii ori adultii dragi voua, cu un astfel de cadou. Vom discuta insa mai multe detalii legate despre o astfel de masina de curse 4×4 cu telecomanda RC, in urmatoarele randuri ale acestui articol.

Vehiculele controlate radio sunt modelate dupa autoturisme, camioane, barci si aeronave de dimensiuni mari. Atunci cand cumparati un vehicul RC, caseta va nota adesea scara sa, care se refera la dimensiunea modelului in comparatie cu omologul sau cu dimensiune completa. De exemplu, o masina Formula 1 Indy RC la scala 1:10 este de 1/10 din dimensiunea sau 10 ori mai mica decat dimensiunea reala.

lensa.ro

Scari diferite

Daca sunteti nou in lumea vehiculelor RC, veti descoperi curand ca acestea vin pe mai multe scale, inclusiv 1: 6, 1: 8, 1:10 si 1:12. Cea mai comuna dimensiune sau scara a unui RC este scara 1: 8 (sau scala 1/8). Mini-RC-urile au scari mult mai mici, 1:28 si 1:64 fiind cele mai tipice.

De asemenea, retineti ca, deoarece scara unui RC este relativa la vehiculul sau cu dimensiune completa, doua vehicule cu aceeasi scara pot avea dimensiuni mult diferite intre ele. De exemplu, o masina sport la scara 1: 8 este mult mai mica decat un tanc de armata 1: 8, deoarece o masina sport cu dimensiuni complete este mult mai mica decat un tanc cu dimensiuni complete.

retroboutique.ro

De asemenea, cuvintele „model de scara”, „scara RC” sau „RC la scara larga” descriu in mod obisnuit un vehicul RC care nu este doar o versiune redusa a unui alt vehicul cu dimensiuni, ci si o replica autentica si realista in designul caroseriei, vopsea si performanta.

Masini slot

Majoritatea vehiculelor RC sunt proiectate sa circule liber pe sol. Masinile slot, pe de alta parte, sunt masini de curse in miniatura actionate electric, care calatoresc intr-un slot de-a lungul unei piste. Ganditi-va pe Hot Wheels, doar radio controlat.

In lumea masinilor cu slot controlat de la distanta, modelele la scara mai realista pot fi denumite aparitia la scara, ceea ce inseamna ca sunt concepute pentru a imita cu atentie aspectul omologilor lor de dimensiuni complete. Masinile slot au scari de la 1:24 pana la ceva numit scara HO, ceea ce este echivalent cu micile RC RC-uri la scara 1:64.

Cantar de barci

Barcile cu control radio pot fi la fel de mici ca mana dvs. sau atat de mari incat aveti nevoie de o remorca pentru a le transporta. Aceste vehicule RC sunt dimensionate pentru a imita barci cu panze, barci cu motor, barci cu curse si iahturi. Puteti cumpara chiar si submarine controlate RC. Atat de populare sunt navele nautice RC, incat multi pasionati participa la competitii de competitii nautice controlate radio, de buna credinta, care sunt reglementate de regulile Federatiei Internationale de Navigare.

Aceasta organizatie stabileste, de asemenea, o serie de denumiri de scara, pe baza lungimii maxime si a pescajului, care este distanta verticala intre linia de plutire si partea inferioara a carenei / chilei. Aceste dimensiuni sunt desemnate in milimetri, mai degraba decat un anumit raport.

Alegerea unei scale

Cand vine vorba de alegerea unui model de scara, totul depinde de ceea ce doriti sa faceti cu vehiculul dvs. Va intereseaza sa va pilotati barca in jurul unui mic iaz sau doriti sa parcurgeti o replica a unui iaht intr-o competitie oficiala? Vrei sa cursa masina pe strada impotriva altor concurenti sau doriti CR doriti sa luati camion monstru copie afara pentru crawling stanca? Un model la scara 1: 8 sau 1:10 va fi suficient pentru cele mai multe scopuri, dar nu ezitati sa cereti magazinul local de hobby sau sa va inscrieti cu un numar de forumuri online de hobbyist RC.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation