Ups centrale -aparate electronice pentru situatii neprevazute

In cazul firmelor este foarte important sa  existe o continuitate a curentului electric; sunt extrem de dese atat fluctuatiile cat si penele de curent; in astfel de momente este bine sa avem montata ups centrala termica care sa asigure confortul electric. Este foarte important sa  avem in dotare aceste dispozitive – ups centrale, pentru a evita numeroase situatii neplacute, cum ar fi intreruperea curentului si a utilitatilor atunci cand avem cea mai mare nevoie.

Ups centrale sunt aparate care au rolul de a acumula, de a retine o anumita cantitate de energie (aceasta variaza in functie de model), pe care apoi o elibereaza in momentele neplacute, cum ar fi o pana de curent, variatii mari de energie. Domeniul electricitatii este amplu, curentul electric fluctueaza, exista tensiuni mari de energie electrica in momente neprevazute; pentru a preveni casarea produselor inainte de termenul prevazut, pentru siguranta si linistea noastra este indicat sa avem in locuinta, montate ups centrale; acestea confera o continuitate in ceea ce priveste ritmul si intregul proces de functionare.

Centrala termica este cel mai achizitionat produs in materie de dispozitive termice. In sezonul rece, centrala functioneaza intr-un ritm intens; in astfel de momente trece un flux continuu de curent prin ea; se pot produce turbulente care pot afecta structura constructiva electrica a acesteia. Este indicat sa oferim dispozitivelor termice siguranta, prin atasarea unor ups centrale. Inainte de achzitionarea unui ups centrale este foarte important sa cunoastem consumul centralei, tensiunea pe care o suporta, parametrii optimi la care aceasta functioneaza. Toate aceste aspecte trebuie avute in vedere pentru a-i conferi produsului o durata de functionare cat mai mare si un ritm echilibrat.

La un anumit interval de timp se fac revizii in ceea ce priveste instalatia de gaze a unei locuinte. In timpul verificarii, conductele aparente si aeriene se ciocanesc (cu un ciocan, in medie de 2 kg)  pentru scoaterea in evidenta a imbinarilor cu etanseitati reduse si a eventualelor defecte ale tevilor. Inlaturarea neetanseitatilor se va face numai prin refacerea  imbinarilor, iar defectele pe tevi  se repara  fie prin sudura, fie prin inlocuirea tevilor respective, fiind oprita repararea lor  prin ciocanire (stemuire), chituire sau ruginire provocata.

Cautarea neetanseitatilor se face numai cu apa si sapun. In tot timpul lucrarilor de revizie  se vor respecta masurile de siguranta prescrise pentru lucrari in prezenta  gazului.  Reparatii cu sudura la imbinari sudate sau pe conducte se pot executa numai dupa decuplarea de la cele mai apropiate imbinari cu flanse, cu olandeze, cu mansoane stanga-dreapta sau cu piese de prelungire si suflarea cu aer  portiunii care se sudeaza.  Inlaturarea neetanseitatilor  la robinete se face prin slefuirea conurilor (la robinetele cana), sau a oglinzilor sertarului (la robinetele cu sertar), fiind interzisa fortarea lor prin strangere sau batere pentru ca sa se obtina etanseitatea urmarita.

Aparatele de gaze se demonteaza, se curata, se controleaza si se repara potrivit instructiunilor de folosire si de intretinere ale fiecaruia.  Gazul petrolier lichefiat se livreaza in butelii, putandu-se folosi prin intermediul unui regulator de presiune si al unei instalatii asemanatoare  cu instalatiile de utilizare a gazelor naturale.

Pentru cazul folosirii prin intermediul unei instalatii,  gazul petrolier lichefiat se poate livra si in butelii de capacitate mai mare, sau livrarea se mai poate face cu cisterne de constructie corespunzatoare; ajung la consumator, se golesc in rezervoare de constructie speciala, controlate de organele competente oficiale.

In domeniul gazelor se fac o multime de verificari in urma executarii unei lucrari. Pentru fiecare dispozitiv, la o anumita perioada de timp de la montare se efectueaza revizii; practic este monitorizat aparatul in timpul procesului de functionare, pentru a se constata daca exista eventuale nereguli sau daca totul este in ordine.