Tot ce trebuie sa stii despre termostate astfel incat sa faci cea mai buna alegere

Tot ce trebuie sa stii despre termostate astfel incat sa faci cea mai buna alegereAcest ghid de cumparare de termostate expert va va ajuta sa gasiti cel mai bun tip de termostat pentru sistemul dvs. de incalzire si racire. Un termostat programabil care va indica ce se intampla cu sistemul de incalzire, cand trebuie sa porneasca si sa se opreasca are efecte nu numai asupra confortului, ci si asupra facturilor de energie.

In ceea ce priveste confortul, cercetatorii raporteaza ca principala cheie a confortului este mentinerea temperaturilor din incapere intr-o limita a fluctuatiilor de cel mult 3-4 grade.. In acea „fereastra de confort”, oamenii nu observa o variatie a temperaturii. Pentru a-si face treaba corect, un termostat ar trebui sa elimine variatiile mari ale temperaturii din locuinta.

Termostatele variaza atat in ​​functie de modul de functionare, cat si de tipul de echipament pe care sunt concepute a le controla. Cele doua tehnologii principale de termostate de pe piata sunt termostatele electromecanice si cele electronice. Atat termostatele electromecanice, cat si cele electronice functioneaza cu cele mai multe tipuri de sisteme de incalzire pe gaz, ulei, electrice si chiar hidronice, precum si cu aparate de aer conditionat.

Termostatele electronice ofera un control mult mai mare decat modelele electromecanice, iar elementul lor de detectare electronica este mai sensibil la schimbarile de temperatura decat senzorii bi-metalici.

retroboutique.ro

Simplitatea si lizibilitatea sunt doua considerente importante atunci cand alegeti un termostat electronic. Un model electronic programabil va permite sa setati temperatura camerei, astfel incat, in timpul iernii, temperatura casei dvs. sa nu coboare mai mult de o anumita limita pe care o preferati pentru confortul dvs sau al familiei. Sau, daca nimeni nu este acasa in timpul zilei, il puteti seta astfel incat casa sa se raceasca atunci cand plecati la munca si va intoarceti la o temperatura confortabila in momentul in care ajungeti acasa. Apoi, in weekend, se poate schimba la un program cu totul diferit.

Folosind un termostat programabil, puteti elimina un consum considerabil de energie irosita. De regula, fiecare grad in care coborati un termostat va economisi 3% din costurile de energie pe o perioada de 24 de ore. Cu alte cuvinte, daca reduceti temperatura de la 23 la 20 de grade pentru o perioada de opt ore in fiecare noapte, puteti economisi aproximativ 9%. Reducerea utilizarii in timpul zilei in mod similar va poate dubla economiile.

Cand cumparati un termostat, acordati atentie echipamentelor pe care este menit sa le controleze. Unele sunt destinate sa controleze doar o centrala, in timp ce altele vor controla o centrala si un aparat de aer conditionat, o pompa de caldura sau echipamente care functioneaza in mai multe etape de crestere a temperaturii. Daca aveti un sistem care asigura mai multe etape de incalzire si racire, cum ar fi un aparat de aer conditionat cu doua viteze, o centrala cu doua seturi de arzatoare sau o pompa de caldura, aveti nevoie de un termostat conceput pentru a face fata acestei complicatii. Verificati ambalajul pentru informatii despre tipul de echipament pe care il poate trata un termostat.

lensa.ro

In ceea ce priveste calitatea, Salus termostate ofera o gama variate de termostate concepute la cele mai inalte standarde, iar termostatul ales, pe langa avantajul de a fi utilizat cu foarte mare usurinta, va avea viata lunga pentru confortul si economiile dvs.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation