Tot ce trebuie sa stii despre PC-urile refurbished

Tot ce trebuie sa stii despre PC-urile refurbishedCalculatoarele reconditionate sunt sisteme care nu mai pot fi vandute ca “noi” si oferite in schimb pentru revanzare, adesea la un pret redus. Toate masinile modernizate sunt supuse, in mod obisnuit, reparatiilor si testelor efectuate de producator sau de catre partile implicate in retehnologizarea pentru a se asigura ca acestea functioneaza, precum si un element “nou”. Exemplele includ:

  • Returnarea produselor sau comenzi anulate care nu pot fi revandute ca fiind noi;
  • Retururi defecte care au fost reparate si retestate;
  • Articolele cu mici defecte cosmetice, cum ar fi zgarieturi sau defecte minore.

Oamenii isi intorc adesea nasul imediat dupa ce aud cuvintele calculatoare refurbished sau calculatoare reconditionate deoarece acestia le asociaza cu defectiuni sau folosire prealabila. Desi este adevarat ca echipamentele se poate sa fi folosite in trecut, majoritatea vor trece printr-un proces viguros de reamenajare, ceea ce inseamna ca veti termina cu un element aproape nou.

Uneori poate exista o distinctie intre “refurbished” si “reconditionatete”, dar, de obicei, termenii sunt utilizati interschimbabil. “Refurbished” inseamna ca computerul a fost supus din nou testelor si verificarilor de calitate inainte de a fi vandut, dar acest lucru este valabil si pentru majoritatea articolelor reconditionate. Avand in vedere ca formularea utilizata de fiecare producator diferita va varia, este bine sa cercetati pentru a afla exact ceea ce obtineti si asigurati-va ca echipamentele includ perioade de garantie.

retroboutique.ro

Reamenajarea tipica implica testarea, curatarea si repararea asigurarii calitatii, daca este necesar.

Deci, ce anume inseamna atunci cand un computer este “refacut”? Din cate stim, nu exista un standard real, dar, de obicei, o renovare ar implica o resetare din fabrica, curatarea si testarea masinii la un nivel minim.

Daca unitatea a fost defecta sau deteriorata, un proces tipic de renovare ar include reparatii sau inlocuirea componentelor defecte inainte ca unitatea sa fie testata din nou pentru a asigura din nou functionarea corecta a intregului computer. Desigur, astfel de computere nu pot fi vandute in mod legal ca produse “noi” si astfel sunt returnate pe piata ca un calculator “reconditionat” si vandute la un pret redus.

lensa.ro

In unele cazuri, este posibil ca un computer “refacut” sa nu fi fost deschis chiar; acesta poate fi pur si simplu returnat sau comanda a fost anulata de catre client. In aceste cazuri, elementul este in esenta nou, dar, din nou, din punct de vedere legal, este posibil sa nu poata fi vandut ca un element “nou”, astfel incat acesta se indreapta spre raftul “reconditionat” pentru revanzare. Fii atent pentru aceste oferte, care sunt adesea denumite “cutie deschisa”.

Procesul de renovare poate varia in functie de cine face renovarea, deci va trebui sa faceti o mica cercetare in ceea ce priveste vanzarea bunurilor renovate pentru a va asigura ca stiti ce obtineti.

Veti dori sa va asigurati ca orice articol reconditionat a fost supus nivelului adecvat de testare, asigurare a calitatii, curatare si / sau reparatii, daca este cazul. Achizitionarea de la producatori mai mari, cu reputatie, mai degraba decat de la terti, este cel mai bun mod de a reduce riscul la achizitionarea unui PC reconditionat.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation