Tipuri de cerneala pentru imprimanta

lensa.ro

Exista o serie de factori care trebuie luati in considerare atunci cand cumparati o imprimanta care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs. de afaceri. De parca nu ar fi fost deja suficiente considerente pentru a le mula, unii producatori ofera acum imprimante care folosesc diferite tipuri de cerneala.

Ca si in cazul celorlalti factori, nu exista un castigator clar in lupta pentru suprematia cernelii. Aflarea despre cernelurile disponibile si compararea acestora cu nevoile de imprimare ale companiei dvs. va va ajuta sa va asigurati alegerea corecta atunci cand selectati o imprimanta.

retroboutique.ro

Cerneluri pe baza de coloranti

Odata ce este singura optiune pentru imprimantele cu jet de cerneala, cernelurile pe baza de vopsea ofera culori luminoase, bogate, care se usuca aproape imediat, reducand la minimum probabilitatea ca imaginile sa fie confundate atunci cand sunt manipulate.

Aceste atribute se datoreaza structurii moleculare mici a colorantilor, care permite absorbtia imediata a hartiei in timp ce reflecta si imprastie foarte putina lumina, contribuind la culorile lor vii.

Cu toate acestea, deoarece aceste molecule minuscule fac ca cernelurile pe baza de coloranti sa fie solubile in apa, acestea se executa rapid sau se scurg dupa contactul cu apa sau umiditatea – indiferent de cat timp a trebuit sa se usuce dinainte.

Un alt dezavantaj al micului machiaj molecular este faptul ca lasa cerneluri pe baza de colorant, extrem de susceptibile la oxidare si decolorare, ceea ce inseamna ca culorile superioare pe care le produc nu dureaza foarte mult.

Cerneluri pe baza de pigmenti

Desi, in general, mai scumpe decat omologii lor pe baza de coloranti, cernelurile pe baza de pigmenti au devenit din ce in ce mai populare in imprimarea cu jet de cerneala datorita capacitatii lor de a sta la incercarea timpului.

In timp ce cernelurile de vopsea pot incepe sa se estompeze in cateva zile dupa ce au fost asezate pe hartie, cernelurile pigmentare pot pastra o mare parte din vibratia lor initiala ani de zile – pana la 100, in functie de tipul de hartie utilizat.

Aceasta durabilitate inegalabila se afla in faptul ca fiecare culoare este alcatuita dintr-o baza neutra si particule minuscule colorate. Aceste particule nu sunt organice si nu se descompun in amestec cu lichidul, deci in schimb sunt rezistente la a fi defalcate prin forte atat de daunatoare precum umiditatea si lumina soarelui.

Cu toate acestea, deoarece acest amestec de baza neutra si culoare pigmentata produce un model usor diluat, rezultatul tiparit este adesea mai putin vibrant decat ar fi versiunea initiala pe baza de colorant.

De asemenea, deoarece culoarea sa nu este in forma lichida si nu poate fi absorbita de hartia traditionala, cerneala pigmentara este mai susceptibila la smulgere daca nu este permisa sa se usuce complet inainte de manipulare.

Cerneluri solide

Soste relativ recent in lumea tipografiei sunt cerneluri solide – blocuri pe baza de ulei vegetal, ca ceara, care sunt topite si aplicate pe hartie. Ca si cernelurile pigmentare, cernelurile solide raman pe suprafata hartiei in loc sa fie absorbite de aceasta, ceea ce duce la diminuarea timpului si deteriorarea mica. Dar, deoarece culorile imprimate nu sunt divizate de o baza neutra, rezultatele sunt adesea mai vii decat cele ale cernelurilor pigmentare.

Cernelurile solide ofera, de asemenea, un avantaj asupra mediului fata de celelalte, deoarece nu sunt adapostite in cartuse din plastic care, in cele din urma, trebuie eliminate.

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale cernelurilor solide este lipsa lor de disponibilitate. In prezent, un singur producator, Xerox, comercializeaza imprimante de cerneala solide, care sunt disponibile pentru o gama limitata de preturi.

Alte tipuri

In timp ce exista o serie de alte tipuri de cerneluri disponibile, cele mai multe sunt facute exclusiv pentru sarcini sau industrii specifice si necesita echipament special pentru a le adaposti.

Cernelurile solvent, care contin pigmenti de culoare si compusi chimici organici care devin impermeabili dupa tratarea cu incalzitoare, sunt folosite pentru a produce decalcomanii, bannere, panouri publicitare si lucrari de arta pe articole din plastic.

Cernelurile care pot fi tratate cu UV, care devin polimeri bogate in culori atunci cand moleculele lor acrilice sunt saturate cu raze UV ​​directe, sunt folosite pentru a imprima pe otel inoxidabil, sticla, lemn, ceramica si alte materiale.

Cernelurile de sublimare, care contin un tip de vopsea care se transfera pe tesatura atunci cand sunt incalzite, sunt utilizate pentru fabricarea tricourilor, capace de baseball, steaguri si alte materiale de stofa.

Asadar, acestea sunt tipurile de cerneala existente pe piata in clipa de fata, iar in functie de tipul de imprimanta pe care il aveti, trebuie sa va indreptati atentia doar spre tipuri de cartuse originale cerneala compatibile.

Puteti gasi cartuse originale de cerneala compatibile cu imprimanta dvs. la diferite magazine online de specialitate, cum ar fi CartuShop de exemplu, care are toate tipurile de cartuse, pentru toate tipurile de imprimanta.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation