Stiti toate beneficiile izolatiei?

Un sistem de izolare proiectat si instalat corespunzator ofera avantaje imediate si pe termen lung. Izolatia cu produse de pe http://www.e-izolatii.ro, va protejeaza personalul, echipamentul, sistemul si bugetul. Cititi pana la capat pentru a descoperi o serie de avantaje de care va puteti bucura datorita izolatiei.

Economii de energie: izolatia reduce costurile de energie

Un sistem de izolare proiectat si instalat corespunzator reduce imediat nevoia de energie si duce la economii semnificative.

retroboutique.ro

Pe conductele si suprafetele fierbinti, pierderea de caldura poate fi redusa de aproximativ 20 de ori. Un sistem proiectat, izolat si intretinut corespunzator reduce semnificativ costurile de energie, ceea ce economiseste bani si protejeaza mediul.

O cantitate incredibila de energie se pierde prin robinetele neizolate, conductele goale sau izolatia defecta. Se pare ca izolatia este una dintre acele lucrari de intretinere care nu se realizeaza niciodata – pana cand cineva nu poate demonstra ceea ce costa sa ignore sistemul neizolat.

lensa.ro

Un sistem de izolare proiectat si instalat corect reduce imediat nevoia de energie si duce la economii semnificative. Un evaluator energetic de izolatie certificat poate documenta economiile reale si poate calcula economiile potentiale printr-o actualizare a izolatiei.

Randament impresionant la investitii: izolatia este o rambursare rapida

Reducerea costului energiei inseamna rentabilitate imbunatatita. Un sistem de izolare proiectat si instalat corespunzator ofera un profit excelent al investitiilor si rambursare rapida prin economii de costuri. Izolatia este o investitie cu risc scazut, deoarece economiile si rambursarea pot fi prognozate cu un grad ridicat de precizie.

Izolatia este una dintre putinele tehnologii in care rambursarea investitiei este considerata mai mult decat acceptabila in comparatie cu multe alte echipamente sau achizitii de intretinere. Daca se mentine sistemul izolat, economiile din investitie continua pe toata durata vietii instalatiei.

De fapt, costa mai mult sa nu se izoleze corect. Adesea, izolatia este platita de bugetul de intretinere si apoi reduce bugetul de operare pe durata de viata a sistemului. Randamentul investitiei sau rambursarea unei investitii in izolatie este rapid, de multe ori de la 6 luni la 2 ani.

Controlul condensului cu izolatie

Izolatia cu un bun retarder de vapori controleaza condensul si limiteaza coroziunea la conductele reci, conductele, racitoarele si drenurile de acoperis. Este necesara o grosime suficienta pentru a mentine temperatura suprafetei peste temperatura punctului de roua a aerului din mediul ambiant.

 • Mentineti temperaturile de suprafata peste punctul de roua.
 • Preveniti deteriorarea costisitoare a umiditatii materialelor de constructie.
 • Preveniti cresterea mucegaiului.
 • Reduceti costurile de energie pentru refrigerare si echipamente de refrigerare.

Cum ajuta izolatia sa controleze condensul?

Atunci cand conductele si echipamentele functioneaza la temperaturi mai mici decat aerul din mediul inconjurator, umiditatea din aer se va condensa sau va ingheta, pe sau in interiorul suprafetei de izolare sau pe suprafata conductei reci.

Cu exceptia cazului in care sistemul este protejat de o grosime suficienta si de retardatori de vapori adecvati, izolatia poate deveni umeda, provocand coroziune si facand izolatia sa devina ineficienta.

Specificarea unei grosimi de izolatie suficienta cu un sistem eficient de retardare a vaporilor este cel mai eficient mijloc de a furniza un sistem pentru controlul condensului pe suprafata membranei si in cadrul sistemului de izolatie pe conducte reci, conducte, racitoare si canalizari.

Este necesara o grosime suficienta de izolatie pentru a mentine temperatura suprafetei membranei peste cea mai ridicata temperatura posibila a punctului de roua a aerului din mediu, astfel incat condensul sa nu se formeze pe suprafata.

Sistemul eficient de retardare a vaporilor este necesar pentru a restrictiona migrarea umiditatii in sistem prin fata, imbinari, cusaturi, penetrari, umerase si suporturi. Prin controlul condensului, proiectantul sistemului poate controla potentialul pentru:

 • Degradarea duratei de viata si a performantei sistemului;
 • Cresterea mucegaiului si potentialul problemelor de sanatate rezultate din condensarea apei;
 • Coroziunea conductelor, supapelor si armaturilor cauzate de apa colectata si continuta in sistemul de izolare.

Controlul procesului cu izolatie

Un sistem de izolare specificat si instalat corespunzator pe liniile de procesare si echipamentele goale poate creste eficienta unui sistem de proces cu pana la 95% sau mai mult. Folositi izolatia pentru:

 • Ca sa mentineti temperaturile procesului;
 • Imbunatatirea QC produsului;
 • Imbunatatirea sigurantei in functionare.

Protejati mediul prin reducerea emisiilor de poluanti cu izolatie

Utilizati un sistem bine proiectat si izolat pentru reducerea gazelor cu efect de sera.

 • Utilizarea mai redusa a energiei inseamna mai putina poluare (particule, COV, CE, NOX, SOX, monoxid de carbon, mercur etc.).
 • Performanta imbunatatita a echipamentelor de control al poluarii.

Izolatia reduce consumul de energie, ceea ce inseamna ca se ard mai putini combustibili fosili pentru a produce acea energie. La randul sau, aceasta scade cantitatea de gaze poluante, cum ar fi dioxidul de carbon si dioxidul de sulf emise in atmosfera.

Deoarece dioxidul de carbon este unul dintre principalele gaze cu efect de sera care contribuie la incalzirea globala, iar dioxidul de sulf este componenta principala a ploilor acide, izolatia joaca un rol semnificativ in protejarea mediului.

Izolatia nu este asociata in general cu controlul poluarii. Daca se economiseste energie, se economiseste tot poluarea asociata cu generarea acelei energii. Si, avand in vedere cantitatea de energie redusa prin utilizarea izolatiei – si faptul ca acum avem instrumente pentru a calcula numerele de reducere a emisiilor cu utilizarea izolatiei – reducerea emisiilor este un beneficiu semnificativ al izolarii in mediul verde actual.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation