Stii ce iti poate salva computerul de virusi?

Stii ce iti poate salva computerul de virusi?Tot auzi ca sunt fel de fel de lucruri periculoase de care trebuie sa te pazesti cat timp esti online. Sunt foarte multe confuzii si prea mult zgomot se face cand vine vorba despre ceeea ce trebuie facut si ce nu.

Pana la urma s-ar intelege ca e mai bine sa nu stai online deloc. Te intrebi vreodata ce siteuri sa vizitezi si care nu, ce e-mail sa deschizi si pe care nu? Acestea sunt intrebari importante pe care ar trebui sa ti le pui si sa le apreciezi. De ce sunt ele folositoare?

La baza se afla internetul, cel care este extrem de folositor pentru ca te pune in legatura cu prietenii si familia, iti permite sa faci cumparaturi si sa faci anumite lucruri mult mai usor si mai rapid. Insa precum in viata de zi cu zi se intampla furtisaguri si inselaciuni, la fel se petrece si in mediul online.

Din pacate, in lumea virtuala nu poti sa stii ce siteuri si programe sunt de incredere si care nu. Nu e simplu precum atunci cand iti este furat prtofelul si poti suna la banca pentru a ti se bloca conturile. Insa daca te decizi sa fi activ online (ceea ce este un lucru minunat), ca in orice domeniu, trebuie sa ai grija si sa iti protejezi informatiile personale.

In viata normala nu lasi pur si simplu informatiile tale sa fie la indemana oricui. Cand pierzi o parola, sunt modalitati de a o schimba tu insuti. Daca altcineva se ofera sa o faca in locul tau, refuza-l. Un bun sfat este sa iti schimbi parola periodic, fara a folosi date de nastere sau din adresa ta, pentru ca sunt usor de obtinut de cei ce se ocupa cu asa ceva.

Desigur, tu esti sigur ca doar tu stii detalii asa de personale tie. Din pacate insa, in ultii mani a devenit extrem de periculos sa descaci diferite lucruri de pe internet, la intamplare. Odata patruns in calculator, un program de virusi poate sa iti produca pagube importante.

In principal trebuie sa ai in vedere firmele ce ofera descarcari gratuite, informeaza-te despre ele ca sa vezi de poti avea incredere in ele. Stii bine ca nimic nu este gratis cu adevarat. Intutia care este de multe ori folositoare in viata normala, te poate ajuta si online. Deci daca ti se pare ceva in neregula, mai verifica inca odata.

Daca ceva anume este prea frumos pentru a fi adevarat, este posibil sa si fie. Inselatorii online vizeaza persoanele neatente, care se grabesc si sunt credule.