Sony Xperia Z3 – cu ce este diferit fata de Z2

Sony Xperia Z3 – cu ce este diferit fata de Z2
Z2 a fost lansat cu doar 6 luni inaintea lui Z3, iar acum este pe cale de a fi detronat de noul model. Cauti geam de protectie Sony? Poti gasi pe MagazinGsm.ro.

Cele 2 smartphone-uri sunt de fapt foarte similare, asa ca ne vom concentra in acest articol pe ce s-a schimbat de fapt, pentru a evidentia cu ce vine nou Xperia Z3. Intre timp a aparut si alt device, de data aceasta al celor de la Apple, in speta iPhone 6 Plus. iPhone 6 Plus conducea piata, in momentul in care s-a lansat Z3.

Sony Xperia Z3 – design.

La prima vedere, nu exista diferente mari de design intre Xperia Z2 si Z3. Amandoua smartphone-urile arata destul de clasic, fiind construite din metal si sticla. Totusi, Z3 este mai subtire cu 1mm in aproape toate dimensiunile, ceea ce inseamna ca se simte mai bine in mana.

retroboutique.ro

De asemenea, greutatea a scazut si ea cu 9 grame si acest lucru se poate observa atunci cand il tineti pentru prima data in mana, mai ales daca ati avut inainte un Z2. Diferentele in ceea ce priveste dimensiunile sunt dupa cum urmeaza: Z3 – 146 x 72 x 7.3mm, 152g versus 146.8 x 73.3 x 8.2mm, 163g pentru Z2.

Noul smartphone al celor de la Sony pastreaza memoria de 3GB de Ram plus suportul pentru card micro SD, iar Z3 este disponibil si intr-o varianta cu 32 GB stocare interna. Procesorul este si el un upgrade al celui prezent pe Z2 si anume un Krait 400 cu frecventele marite de la 2.3 Ghz (pe Z2) la 2.5 ghz. De asemenea, Z3 vine cu sistemul de operare Android 4.4.2 in timp ce Z2 nu a ajuns inca la aceasta versiune.

Interior.

Daca pe Z2 avem prezent un slot Micro Sim, Z3 ne intampina cu un Nano Sim. Ecranul de pe Z3 este ceva mai luminos, in rest avand aceleasi specificatii ca si cel prezent pe Z2 si anume diagonala de 5.2 inch, cu o densitate a pixelilor de 424 pixeli per inch.

Rezolutia suportata este cea full HD 1080p, suficienta pentru aceasta diagonala. Camerele acestor 2 modele sunt de respectiv 2.2 megapixeli (cele frontale) si de 20.7 megapixeli (senzorii principali de pe spate). Bateria de pe Z3 este ceva mai mica insa, mai exact cu 100 mAh mai putin decat cea de pe Z2, care avea 3200 mAh.

Camera – calitatea imaginii.

Calitatea imaginilor efectuate cu camera de pe Z3 este aproape identica cu cea a pozelor realizate cu camera de pe Xperia Z2. Z3 este un smartphone capabil de fotografii extraordinare in conditii de luminozitate buna, suferind insa in conditii de iluminare slaba, mai ales daca este sa-l comparam cu iPhone 6 Plus.

Focusarea dureaza inca destul de mult in comparatie cu alte modele, iar metering-ul nu este atat de precis pe cat ar trebui sa fie. Asta inseamna ca veti rata multe fotografii daca nu focalizati cum trebuie si nu stiti cum sa folositi controalele manuale (modul manual). iPhone 6 Plus este mult mai bun in aceasta privinta.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation