Situatii in care se recomanda purtarea ciorapilor de compresie

lensa.ro

Situatii in care se recomanda purtarea ciorapilor de compresieOamenii poarta ciorapi de compresie de la Meia pentru confort, pentru a face mai bine in sport si pentru a ajuta la prevenirea unor afectiuni medicale grave.

Practic, purtarea acestor ciorapi va imbunatateste fluxul de sange. Acestia pot diminua durerea si umflarea picioarelor. De asemenea, va pot reduce sansele de a obtine tromboza venoasa profunda (DVT), un tip de cheag de sange si alte probleme de circulatie.

Ciorapii medicinali de compresie vin in intampinarea dvs. in diferite dimensiuni si puncte forte, astfel incat dumneavoastra sau medicul dumneavoastra trebuie sa decideti ce optiune va functiona cel mai bine.

Ciorapii de compresie sunt facuti special, cu snururi, sosete elastice care strang usor piciorul. Ciorapii de compresie sau de presiune inclinata sunt mai stransi in jurul gleznei si devin mai libere in timp ce se misca in sus.

Cine foloseste ciorapi de compresie?

In cazul in care va intrebati cine poate purta ciorapi de compresie de la Meia, ei bine, acestia sunt ideali pentru:

  • Persoanele cu sau in situatie de risc pentru probleme de circulatie, cum ar fi TVP, varice sau diabet;
  • Cei care nu-si pot parasi patul sau au dificultati in a-si misca picioarele;
  • Oamenii care stau toata ziua la locul de munca in picioare;
  • Sportivi;
  • Femei gravidel
  • Oamenii care petrec mult timp pe avioane, iar aici dam exemplu pilotii sau stewardesele.

De-asemenea, de ciorapi de compresie pot avea nevoie si persoanele care sunt supuse unor interventii chirurgicale. Este posibil ca persoanele supuse unor interventii chirurgicale sa fie nevoite sa poarte ciorapi de compresie chiar daca sunt in stare sa paraseasca spitalul in aceeasi zi in care au fost supuse interventiei chirurgicale.

Riscul de a dezvolta TVP poate fi crescut daca:

  • discutam despre o interventie chirurgicala la nivelul soldului, genunchiului, picioarelor sau abdomenului
  • trebuie sa fie administrat un anestezic general mai mult de 90 de minute
  • este de asteptat ca pacientul sa fie mult mai putin mobil dupa operatie (daca trebuie sa stea in pat ceva vreme, daca nu se poate deplasa fara ajutor sau imediat dupa operatie este indicat sa petreaca cea mai mare parte a zilei pe un scaun).

Reducerea riscului de TVP

Purtarea ciorapilor de compresie este o modalitate de reducere a riscului de aparitie a TVP. De asemenea, riscul poate fi redus in cazul in care pacientii consuma suficient de multe lichide si se deplaseaza cat mai repede dupa operatie. Referitor la lichidele consumate, fiecare pacient trebuie sa intrebe medicul cat de multe lichide poate consuma.

In unele cazuri, pot fi prescrise medicamente anticoagulante pentru prevenirea formarii cheagurilor de sange, insa ciorapii de compresie se vor purta in continuare.

Asadar, dupa cum se poate vedea, ciorapii de compresie le pot fi recomandati de catre medic mai multor persoane, incepand de la femei gravide si pana la sportivi, persoane care sufera de diferite afectiuni sau celor care stau mult timp in picioare, ori pilotilor de avion.

retroboutique.ro

Din fericire pentru cei care au nevoie de ciorapi de compresie, la Meia pot gasi diferite marimi, astfel incat sa isi aleaga ciorapii perfecti.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation