Shared hosting sau dedicated hosting?

Shared hosting sau dedicated hosting?Daca aveti o afacere de talie medie, alegerea intre un plan de web hosting si dedicat poate fi o mare provocare. Lucrurile pot deveni confuze, deoarece va trebui sa decideti intre nevoia dvs. actuala si cea viitoare. Intr-o epoca in care fiecare furnizor de web hosting pretinde „totul nelimitat“, ea poate deveni chiar mai uimitoare pentru a face alegerea potrivita.

In acest ghid, vom aborda fiecare aspect al planurilor de gazduire web partajate si dedicate, astfel incat sa va fie mai usor sa luati decizia corecta si sa alegeti un pachet de gazduire web de calitate de la Gazduire Enterprise. Vom face distinctia intre cele doua tipuri de planuri de gazduire in functie de caracteristicile acestora.

Latime de banda si spatiu pe disc

In industria de gazduire, cuvantul “latime de banda” inseamna traficul utilizat de servicii cum ar fi gazduirea cloud si servere dedicate pe parcursul unei luni. Pentru a calcula nevoile unei latimi de banda a unui client, majoritatea furnizorilor estimeaza cantitatea de date pe care o companie o deplaseaza in si din retea pe luna pentru un anumit server.

Gazduire partajata:

Dupa cum s-a mentionat deja la inceput, majoritatea companiilor de gazduire web vor face publicitate planurilor comune cu “latime de banda” nelimitata si spatiu pe disc. Dar faptul ca acest plan de gazduire web va avea intotdeauna o limita. Cu alte cuvinte, nu puteti folosi spatiul “nelimitat” dintr-o data. Puteti sa utilizati o suma nespecificata la inceput si apoi sa adaugati mai multe. Numai gazda web poate sa decida cat de mult poti folosi de fiecare data. Adresati-va gazdei despre “limita soft” si luati decizia pe baza volumului de trafic pe care il primiti.

Gazduire Dedicata:

lensa.ro

Daca aveti un site care primeste un volum masiv de trafic, hostingul dedicat este alegerea potrivita. Unele gazde web va pot oferi o latime de banda reala si un spatiu pe disc.

Performanta

Gazduire partajata:

Cu cat este mai buna performanta site-ului dvs., cu atat va fi mai buna experienta vizitatorilor. Deoarece un plan de gazduire comuna va avea intotdeauna resurse limitate, nu veti fi sigur niciodata cu privire la performanta site-ului dvs. Imaginati-va o situatie in care site-ul web primeste traficul mediu.

Un alt utilizator de pe serverul comun ruleaza o campanie SEO si inregistreaza o crestere masiva a traficului. Serverul comun va utiliza mai multe resurse pentru a sustine traficul utilizatorului, afectand astfel performanta site-ului dvs.

Rezultatul va fi ca paginile dvs. se vor incarca mult mai greu, provocand astfel neplacere mii de vizitatori. Daca este site-ul dvs. cel care a cunoscut o crestere fara precedent a traficului, unii furnizori de servicii de gazduire partajate pot chiar va pot penaliza sau va pot percepe mai mult pentru consumarea unei latimi de banda suplimentare.

Gazduire Dedicata:

Daca aveti un plan dedicat de gazduire web, nu va trebui niciodata sa va faceti griji cu privire la traficul unui alt utilizator. Serverul va fi dedicat in intregime site-ului dvs. si veti putea experimenta orice volum de trafic fara sa va faceti griji in privinta timpilor de nefunctionare. Deci, daca aveti un volum decent de trafic si doriti sa oferiti o experienta extraordinara vizitatorilor dvs., dedicarea gazduirii este alegerea ideala pentru dvs.

Securitate

Shared hosting:

Mecanismul” de baza al gazduirii in comun este mai putin sigur decat un plan dedicat de gazduire. Acest lucru se datoreaza faptului ca site-ul dvs. Web va fi pe un server care este partajat de multe alte site-uri web. Un singur script eronat care ruleaza pe server ar putea cauza prabusirea serverului. Nu ati putea sti niciodata ce fel de alte site-uri sunt gazduite pe serverul dvs. partajat.

Gazduire Dedicata:

Exista mai multa siguranta si fiabilitate in a avea site-ul dvs. care ruleaza pe un server dedicat. Un hosting tipic dedicat permite rularea aproape a tuturor tipurilor de scripturi si software-uri. In plus, gazda web va monitoriza in permanenta serverul dedicat pentru a va asigura ca site-ul dvs. ruleaza fara probleme. Acesta este unul dintre motivele pentru care veti plati mai mult.

Control

Gazduirea partajata

Gazduirea partajata este pentru acei proprietari de site-uri web care nu au cunostintele necesare pentru a gestiona si controla totul. Dar aceasta lipsa de control suficient vine cu propriile neajunsuri. Exista limitari privind tipul de limbaj de scripting si tipurile de fisiere care pot fi utilizate. Dar daca nu doriti ca aplicatiile si functiile avansate sa ruleze pe site-ul dvs., gazda web partajata ar putea fi o optiune economica.

Gazduire Dedicata:

Daca doriti sa aveti un control total asupra resurselor serverului, trebuie sa alegeti hosting dedicat. Pe de alta parte, daca aveti nevoie de mai multe resurse pentru un site web mare, veti alege un web hosting dedicat. Dar ar trebui sa aveti cunostinte tehnice si experienta pentru a gestiona un astfel de cont. Acesta va permite sa executati aproape orice tip de software si accepta diferite tipuri de limbi de scripting. Cu alte cuvinte, puteti personaliza mediul in functie de nevoile dvs. specifice. In cazuri speciale, webmasterul poate obtine si codul de acces radacina pe serverul dedicat.

Cost

Shared hosting

Accesibilitatea este unul dintre cele mai mari motive pentru care atat profesionistii cat si intreprinderile mici aleg planuri comune de gazduire web. Multe gazde web ofera preturi ieftine pentru planurile de gazduire in comun, dar vor veni in mod obisnuit la un cost redus. Totusi, multe gazde web vor putea sa va ofere planuri de gazduire de incredere, la preturi rezonabile.

Gazduire Dedicata:

Exista tot felul de avantaje de utilizare a web hosting dedicat. Dar vine la un cost foarte mare. De obicei, problemele tehnice minore sunt rezolvate gratuit, dar daca serverul are probleme majore, este posibil sa vi se solicite sa platiti gazda web pentru remedierea acestora. In termeni simpli, hosting dedicat este pentru utilizatorii premium, care au un site web mare, sustinut de o mare organizatie.

Tipul de gazduire pe care il alegeti va depinde exclusiv de nevoile dvs., de nevoile dvs. de buget, de server si de site-uri web, precum si de controlul sumelor dorit. Deci, pentru a lua o decizie inteleapta, faceti mai multe cercetari, consultati acei oameni cu inalta tehnologie. Amintiti-va ca o decizie buna si inteligenta va determina succesul dvs. online.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation