Sfaturi pentru alegerea saltelei fitness potrivita pentru sala

Sfaturi pentru alegerea saltelei fitness potrivita pentru sala

Pentru a beneficia de protectie si confort maxim atunci cand iti practici activitatea sportiva, nimic nu se aseamana cu o saltea buna de sala Be Progressive. De la simpla saltea de fitness pana la salteaua profesionala de sala, descopera sfaturile noastre pentru alegerea saltelei potrivit practicii tale.

Tipuri de saltele fitness

Cauti o saltea de sala pe care sa iti poti face exercitiile de fitness la sol confortabil (abdomene si fese, flotari, exercitii de yoga, etc.)? Exista diferite modele de saltele de fitness, alege in functie de utilizare.

Saltele groase de gimnastica

Daca tu cauti mai intai confort, atunci opteaza pentru o saltea groasa. Modelele „transportabile” au in general o grosime intre 6 si 15 mm. Este suficient sa spunem ca pe o pardoseala cu gresie tare, covorul de 15 mm ofera un confort real. Retine ca, in functie de marca, densitatea spumei este cea care va conferi covorului o moliciune mai mult sau mai putin pronuntata. De asemenea, modelele groase se deruleaza mult mai bine decat saltelele mai subtiri, care tind sa pastreze marginile curbate.

Dezavantajul saltelelor groase de fitness: greutatea lor. Adesea mai mult de 1 kg, comparativ cu mai putin de 200 de grame pentru unele saltele de sport mai subtiri si, de asemenea, voluminoase, nu sunt practice de transportat. Ar fi de preferat, deci sa te echipezi acasa cu acestea.

Saltele de fitness pliabile

Daca esti in cautarea unui covoras de gimnastica care economiseste spatiu pe care il poti lua cu tine peste tot, atunci alege un model pliabil. In general pliabile in 4 sau 6, aceste saltele de fitness sunt foarte practice de transportat sau depozitat acasa. Intr-adevar, pentru o saltea de 180 cm care poate fi pliata in 6 sectiuni, obtii o latime pliata de 30 cm. In plus, unele modele au manere pentru a facilita transportul.

Saltele antiderapante

In functie de compozitia lor, saltelele de sala adera mai mult sau mai putin pe podelele pe care sunt folosite. Daca faci exercitii pe gresie sau pe suprafete alunecoase, opteaza pentru un covoras din spuma elastomerica. Cu siguranta mai scumpe si mai grele decat modelele din spuma sau material textil, saltelele antiderapante iti vor asigura confort si siguranta maxima atunci cand iti efectuezi exercitiile.

Saltele de gimnastica pentru sali de sport

Esti managerul unei sali de fitness si cauti saltele de calitate pentru membrii tai, care imbina confortul, rezistenta, usurinta de curatare si depozitare? Opteaza pentru saltele lavabile, din spuma rezistenta si rezistenta la rupere, dotate cu ochiuri pentru a le agata pe un suport de perete.

Saltele de yoga

Un covoras de yoga trebuie sa fie suficient de confortabil pentru a putea mentine mai multe minute pozitii sprijinite pe coate sau pe genunchi, dar nici prea moale pentru a mentine o stabilitate maxima in pozitiile de echilibru. In plus, trebuie sa se izoleze bine de sol, mai ales daca este frig, si sa ofere o buna aderenta pentru a evita alunecarea cand mainile sau picioarele sunt departate.