Sfaturi in legatura cu castile wireless

retroboutique.ro

Sfaturi in legatura cu castile wireless
In lume exista 4 tipuri majore de tehnologii wireless: infrarosu, unde radio, Bluetooth si Kleer.

  • Infrarosu

Poate fi utilizat pe distante scurte si nu prezinta interferente. Permite emisii diferite in fiecare camera fara a creea risc de interferenta.

  • Radio

Domeniu: Pana la 100m. Aceste unde pot trece prin pereti. Va puteti bucura de muzica si la celalalt capat al gradinii dvs. sau in alta camera. Totusi exista risc de interferenta pentru sistemele analogice. Tehnologiile digitale de transmisie a undelor radio sunt mult mai putin sensibile la tulburari sau la paraziti.

  • Bluetooth

Este ideal pentru modelele de casti wireless. Aceste unde au abilitatea de a prelua apeluri si de a transfera date. Din nefericire, performanta audio este inca limitata din cauza comprimarii semnalului audio. Totusi, exista progrese mari inca de la primele generatii. Bluetooth AptX: este un nou codec audio cu o calitate a sunetului aproape de CD (16 biti / 44,1 kHz)

  • Kleer Technologies

De pacate, nu se comprima semnalul audio. Insa prezinta un semnal de calitate CD (16 biti / 44,1 kHz), fara nici o comprimare. Acest timp de semnal ofera o performanta excelenta a sunetului.

Pe piata exista 3 tipuri de casti:

  1. casti de reducere a zgomotului

Aceste casti sunt ideale pentru a calatori pe jos, cu avionul sau cu trenul. Va puteti bucurati de muzica fara sa auziti zgomotul din exterior. Aceste casti prezinta o calitate excelenta a sunetului, totusi ele sunt relativ grele.

  1. Casti cu microfon

Acestea sunt casti ideale pentru telefonie si comunicatii. De asemenea ele pot fi folosite si de gameri si de profesionisti, de utilizatori software cu recunoastere vocala sau de dependentii de mesagerie vocala.

  1. Casti cu telecomanda integrata

Acestea reprezinta o alta optiune care va va face viata wireless mult mai convenabila. Acest control de la distanta va va permite sa reglati volumul, sa intrerupeti melodii, sa selectati piese sau canale de radio. Acestea va pot oferi mai multe optiuni fara a va face viata dificila.

Gama, greutatea, autonomia, culoarea, estetica si designul unei casti sunt criteriile care trebuie luate in considerare, dar pentru a compara calitatea sunetului diferitelor produse exista 3 criterii audio care fac diferenta.

>> Banda sau frecventa in Hz:

Acesta indica gama de sunete pe care castile le pot reproduce. O latime de banda de 20-20.000 de hertzi acopera toate frecventele pe care urechea umana le poate auzi. Cel mai mic numar este basul, iar cel mai mare este inaltimea.

>> Nivelul de presiune sonora sau de sensibilitate in dB:

Se refera la performanta castii, adica capacitatea sa de a produce un volum mare pentru o anumita putere. O sensibilitate ridicata nu este neaparat o garantie a calitatii, dar un om cu un auz slab, ar fi mai bine sa aiba un set de casti cu o sensibilitate mai mare de 100dB.

>> Impedanta in Ohms:

lensa.ro

Masoara rezistenta componentelor setului de casti wireless la trecerea unui semnal electric. Cu cat este mai mare, cu atat va fi mai mic zgomotul de fundal. Daca playerul dvs. este slab, evitati castile care depasesc 32 ohmi.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation