Secrete pe care trebuie sa stii in legatura cu bateria telefonului

Secrete pe care trebuie sa stii in legatura cu bateria telefonuluiNu exista utilizator care sa poata spune ca are intotdeauna atat de multa energie pe cata vrea in bateria smartphone-ului sau. Acest lucru se intampla chiar si atunci cand folosim acumulatori originali si se manifesta pentru ca folosim tot mai mult telefoanele mobile in viata de zi cu zi.

Unul dintre cele mai importante aspecte care nu ar trebui ignorate se refera la acumulatorii originali pe care trebuie sa ii folosim pentru gadgeturile noastre. Chiar si asa, o serie de masuri ce pot fi luate ajuta la prelungirea duratei de viata a bateriei telefonului pe care il folosesti. Smartphone-urile au adesea activat serviciul de localizare prin intermediul optiunii GPS.

Daca nu vrei ca toti prietenii sa afle oricand, de pe retelele de socializare, unde te afli, ar fi bine sa il dezactivezi deoarece el consuma multa energie din bateria telefonului tau. In functie de calitatea imaginii afisate si a culorii display-ului, telefonul tau mobil consuma mai multa sau mai putina energie.

Daca vrei sa reduci si mai mult consumul, iti poti pune ca imagine de fundal culoarea neagra sau o fotografie in care sa predomine negrul. De asemenea, interfata de culoarea inchisa pentru unele aplicatii este si ea eficienta in aceasta privinta.

lensa.ro

Acumulatorul care se supraincalzeste va ramane mai repede fara energie. In plus, el se uzeaza mai repede si nu poate fi folosit o perioada foarte lunga de timp. Ceea ce poti face este sa nu tii telefonul prea mult timp in buzunar, sa nu il lasi in masina, expus la razele solare sau, mai rau, sa nu il lasi pe plaja sau intr-un loc foarte cald in timpul verii.

Nu intotdeauna ai nevoie de activarea optiunii de vibrare a telefonului la apelurile primite sau in cazul notificarilor. Acestea consuma multa energie si pot deveni enervante uneori. Trebuie sa stii si ca sunetele pe care le scoate fiecare tastare a caracterelor pe ecranul telefonului duce la consumarea bateriei.

Expertii in domeniu mai recomanda ca dupa ce incarcam telefonul sa nu il mai tinem conectat la incarcator deoarece ii putem deteriora acumulatorul. O alta cale eficienta de economisire a energiei este activarea modului avion, cel care intrerupe orice conexiune de tipul 3G/4G, Wi-Fi sau Bluetooth. Specialistii mai spun ca nu se recomanda inchiderea telefonului. Repornirea lui implica un consum mai mare de energie decat in cazul in care el ar sta pornit si inactiv.

retroboutique.ro

Uneori, actualizarile programului de operare oferite de producator rezolva si asemenea probleme, imbunatatind eficienta energetica a telefoanelor. Programul Adobe Flash afecteaza si el consumul de energie deoarece el ruleaza in  fundal, fara ca utilizatorii sa cunoasca acest lucru.

Nu in ultimul rand, e bine de stiut ca incarcarea bateriei unui telefon trebuie facuta la temperatura camerei, ea fiind cuprinsa intre 15 si 25 de grade Celsius. Daca niciuna din aceste metode nu da rezultate, iti poti cumpara o baterie exterioara la care poti apela oricand, atunci cand ai nevoie de energie suplimentara pentru gadgetul tau.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation