Saltele cu spuma de memorie: descopera beneficiile aduse de acestea pentru odihna si sanatatea ta

retroboutique.ro

Saltele cu spuma de memorie: descopera beneficiile aduse de acestea pentru odihna si sanatatea taTe gandesti sa scapi de vechea ta saltea, dar nu esti inca sigur de noul  model? Salteaua cu spuma cu memorie ar putea fi raspunsul corect la indoielile tale. Iti garanteaza un somn confortabil, astfel incat sa te poti trezi dimineata plin de energii pozitive.

Din pacate, daca esti blocat pe vechea ta saltea, si asta poate fi o greseala. Nu fiecare saltea garanteaza o pozitie corecta de odihna: amorteala, durere la nivelul membrelor sau muschilor sunt doar cateva dintre dezavantaje. Salteaua din spuma cu memorie si-a inceput progresul triumfal in ultimii ani tocmai din aceste motive. Datorita noilor proprietati ergonomice, ofera un confort maxim in timpul somnului. Sustine corpul intr-un mod adecvat, astfel incat somnul sa aiba efect regenerator.

Asadar, ce este exact o saltea ergonomica cu spuma cu memorie, caracteristicile si beneficiile unei tehnologii care a redefinit modul in care te odihnesti.

Ce este spuma de memorie?

In anii 1960, NASA a dezvoltat spuma de memorie. Cel mai bun loc de odihna posibil ar trebui dezvoltat pentru astronautii din nava spatiala. Tehnologia s-a raspandit in curand in domeniul medical, unde ar putea fi utilizata in numeroase moduri.

Cel mai recent, spuma cu memorie si-a gasit drumul in gospodariile private. Au fost dezvoltate saltele care necesita si implinesc un somn sanatos, foarte confortabil, prietenos cu spatele.

Spuma cu memorie este un material compozit. Poliuretanul spumat este prevazut cu diversi aditivi pentru a varia densitatea. Este capabila sa reactioneze la caldura si presiune exercitate de corp. Se adapteaza optim la forma corpului si preia din nou forma sa originala imediat ce presiunea exercitata dispare.

Datorita acestei proprietati, o saltea SomnArt XXL memory plus nu numai ca poate fi confortabila si benefica, dar poate avea si o serie de efecte care promoveaza sanatatea . Vezi care sunt acestea mai jos.

De ce ar trebui sa alegi o saltea cu spuma cu memorie?

  • Functie de sprijin pentru corp si ameliorarea durerii

Saltelele cu spuma cu memorie sunt o productie speciala. Au un efect linistitor  si de sustinere asupra corpului obosit. Cu saltelele traditionale, daca o persoana ramane intr-o pozitie mult timp, presiunea saltelei asupra corpului poate afecta negativ circulatia sangelui.

Saltelele cu spuma cu memorie, pe de alta parte, distribuie greutatea corporala in mod egal si evita astfel punctele de presiune: ajuta la reducerea durerii in zonele sensibile ale corpului si la prevenirea ranilor de presiune. Aceasta functie corectiva o face ideala si pentru persoanele cu artrita sau fibromialgie.

  • Functie de sprijin pentru spate si coloana vertebrala

La saltelele normale cu arcuri cu arc, greutatea cade de pe umeri si flancuri fara sprijin adecvat in zona lombara. Acest lucru poate duce la dureri inestetice de spate si muschi. Spuma cu memorie, pe de alta parte, datorita celor 7 straturi portante diferite, se adapteaza la fiecare pozitie de dormit  si garanteaza in acelasi timp o pozitie corecta pentru coloana vertebrala, precum si un confort maxim. 

  • Amortizarea miscarilor corpului

Cand imparti patul cu cineva, miscarile celuilalt pot reprezenta o problema reala pentru somn. Spuma cu memorie rezolva aceasta problema, deoarece este capabila sa absoarba miscarile uniform, astfel incat o parte a saltelei sa se poata misca in timp ce cealalta ramane calma.

  • Antialergic si anti-acarian

Acarienii sunt o problema in multe case, fiind adesea cauza alergiilor. Saltelele cu spuma cu memorie sunt absolut antialergice  si resping acarienii . Acest lucru datorita structurii sale speciale realizate din straturi spumante, vasco-elastice, care impiedica patrunderea si multiplicarea acarienilor.

  • Racire vara, incalzire iarna

Exista, de asemenea, modele pentru saltele din spuma cu memorie, cu o parte de vara si de iarna . Spuma cu memorie este considerata un material cald, confortabil, care este foarte potrivit pentru iarna. Partea de vara este realizata cu un material inovator, un material Puracell . Acesta este realizat dintr-o spuma respirabila, pe baza de apa. Asadar, aceasta latura a saltelei este minunat de potrivita pentru lunile calde ale anului.

  • Usor de ingrijit si durabil

Saltelele cu spuma cu memorie nu necesita nicio masura de precautie speciala: este suficient sa aerisesti salteaua din cand in cand si sa o intorci de cateva ori pe an. De exemplu, salteaua poate fi rasturnata cand se schimba sezonul.

  • Stabile in timp si robust

Nu in ultimul rand, saltelele din spuma cu memorie sunt apreciate pentru calitatea si durabilitatea lor ridicate. Durata de viata a modelelor de inalta calitate este estimata la cel putin 10 ani.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation