Reciclarea scaunelor auto pentru copii

Reciclarea scaunelor auto pentru copiiIn ultima perioada din ce in ce mai multa lume foloseste dispozitive ca scaune auto copii sau altele pentru a asigura protectia celor mici. Este evident ca multi parinti, sau alte rude, vor sa-i protejeze pe cei mici, in special cu numarul de accidente ce se produc pe sosele, si cu marea nesiguranta din tara la noi.

Evolutia acestor scaune a fost fulminanta in ultimii ani, impinsa de la spate atat de companiile ce le produc, dar si de companiile auto si autoritatile ce se ocupa cu activitati sociale sau de impiedicare de producere de victime si pagube in urma accidentelor.

Conform unui studiu procentul de scaune auto copii ce sunt refolosite este foarte mare, in special in tara la noi. Traind intr-o tara saraca, cu salarii mici, romanii sunt nevoiti sa apeleze la rude care isi permit astfel de echipamente pentru a le imprumuta sau a le cumpara la second hand.

Fie ca vine de la matusa, de la nasa sau de la vecina scaunul a fost mai mult ca sigur folosit si inainte, aproximativ 80% din scaunele auto pentru copii sunt folosite de patru copii.

Aceste imprumuturi sau vanzari sunt mai putin costisitoare insa trebuie avute in vedere unele chestii legate de siguranta.

In primul rand scaunul trebuie sa fie compatibil cu masina in care va fi instalat si cu varsta copilului, apoi trebuie avut in vedere daca este dotat cu toate componentele, cu atat mai mult cele legate de siguranta copilului. Puterea de cumparare in continua scadere in ultimii ani, apoi scaderea ratei natalitatii au incetinit putin productia de scaune, insa pe siteuri ca www.allkids.ro ofera produse la preturi convenabile (chiar daca suna a cliseu, chiar sunt pentru toate buzunarele), intr-o gama larga si pentru toate varstele si preferintele.

Mai mult, fiecare oferta este insotita de o imagine cu toate instructiunile pentru folosirea scaunului; de obicei multi nu stiu exact cum trebuie instalat sau cum se unesc toate componentele, astfel scaunul devenind doar un loc unde iti pui copilul in timpul drumului, nu si un dispozitiv de siguranta, asa cum ar trebui sa fie s, nereusind sa-si indeplineasca scopul pentru care a fost creat.

Un alt avantaj al marii majoritati de siteuri care se ocupa cu vanzarea de scaune auto copii este programul prin care poti inlocui vechiul scaun cu nul nou, evident cu o diferenta de pret; si sa zicem ca ai un astfel de scaun de la o ruda la carui copil nu il mai foloseste, poti foarte bine sa il dai pe unul nou, reusind astfel sa cresti nivelul de siguranta al copilului tau printr-o investitie minima; sau de ce nu daca nu ai bani cash poti cumpara prin rate, astfel si tu si magazinul ( sau siteul ) iesiti in avantaj.

Deciziile legate de aceste scaune trebuie luate in primul rand analizand siguranta pe care o ofera copilului, cel mai important aspect in toata aceasta afacere, mult mai important decat banii, timpul petrecut cumparand; si sunt convins ca toti parintii imi vor da dreptate.


Alte stiri actuale :

1. Câţi copii au fost adoptaţi în 2013
2. Copii: cum tratăm corect simptomele răcelilor?
3. Ateliere tematice pentru copii la Opera Nationala Bucuresti
4. Obsesia mamei pentru maşini: le-a dat copiilor nume de mărci auto!
5. Boc, către clujeni: Faceţi copii, că Primăria se preocupă de asigurarea locurilor în creşe