Pasiunea pentru chitara

Pasiunea pentru chitara

Pasiunea pentru aproape orice instrument este dragoste la prima vedere. Cu toate ca foarte multe persoane nu resuesc sa faca o cariera in acest sens in sufletul unora dragoste pentru muzica si dorinta de a face muzica ramane pentru tot restul vietii.

Din pacate exista foarte putine persoane care sa accepte pasiunea pentru muzica sau inclinatia si talentul unui copil pentru muzica inca de mic, desi se vede la un moment dat. Parintii prefera sa isi indrepte copiii spre cariere de succes visand sa – i premieze doctori, avocati si orice altceva decat arta.

Este o veche ideea indoctrinata ca artistii mor saraci, insa daca toata lumea ar gandi sau ar fi gandit in trecut la fel, acum nu ne – ar mai fi incantat o melodie, un tablou sau orice lucrare sau interpretare.

retroboutique.ro

Pasiunea pentru un instrument, cum spuneam este dragoste la prima vedere si ramane undeva in suflet pentru tot restul vietii. Aceeasi emotie si aceeasi placere in orice moment, uneori presarate cu amintiri ale vremurilor apuse.

Chitara este instrumentul copilariei si adolecentei si aminteste de noptile cu foc de tabara de la munte sau de serile lungi cu colegii si prietenii cand fiecare incerca sa reproduca muzica vechiului Cenaclu.

In zilele noastre sunt foarte putini cei care mai astfel de pasiuni, insa se poate ca totusi, tineri care sunt pasionati de chitara sa exceleze candva, tocmai datorita faptului ca in general instrumentele nu mai intra in sfera preocuparilor adolescentilor din zilele noastre.

lensa.ro

Copiii care cresc intr – un anumit mediu muzical, s – ar putea sa fie destul de sensibili in timp la muzica, si indrumati in acest sens s – ar putea sa faca cariera in domeniu.

Pasiunea pentru chitara se va alege inca de mic, cand copilului i se cumpara diverse instrumente muzicale sub forma de jucarii. Acesta va alege in mod evident instrumentul de care se va simti atras si pe care il va manui cu usurinta.

Fiecare persoana are un hobby mai mult sau mai putin. Dintre cei care asculta muzica si iubesc instrumentele educatia muzicala a inceput in copilarie si in adolescenta. Cariera in ceea ce priveste muzica din pacate se pare ca nu o pot dezvolta toti, insa pasiunea ramane pe viata.

In urma cu ceva timp Revista Didactica Genesis redacta un articol interesant despre cresterea coeficientului de inteligenta in cazul practicarii unor activitati de tipul hobby – urilor. Printre aceste hobby – uri se afla cantatul la un instrument.

Cercetatorii au dovedit stiintific faptul ca muzica iti stimuleaza creierul si iti stimuleaza aparitia unor emotii sau a unor stari psihologice complexe.

Cand copilul exerseaza pentru a invata sa cante la un instrument muzical, isi va exersa cu prisosinta rabdarea, perseverenta si concentrarea.

Chiar daca aceste pasiuni incep din copilarie, niciodata nu este prea tarziu sa iti cumperi o chitara pentru incepatori si sa te iti faci pe plac daca simti ca asta te relaxeaza.

Cat despre cariera in muzica, se pare ca totusi este putin mai greu. Exista destul de multe bariere si destul de multi artisti in zilele noastre pentru a spera ca vei fi in scurt timp imprimat pe un poster la mijlocul revistei Bravo.

Muzica de consum a ajuns in topuri, iar artistii au succes cate un sezon, pentru ca ulterior sa devina anonimi.

Daca facem referire la artisti consacrati, trebuie sa stii ca drumul acestora nu a fost deloc usor, iar suisurile si coborasurile i – au insotit de – a lungul carierei, insa pricepera de care au dat dovada si muzica pe care au creat – o a ramas peste veacuri in inimile tuturor.

Fiecare artist a avut un model de inspiratie, fiecare artist a fost indrumat si ajutat iar lupta pentru faima probabil nu va inceta niciodata. Competitia in muzica este probabil mai mult comerciala, muzica buna, nu are concurenta, fiind mereu pe locul intai.

Oricat de mult ai cunoaste, oricat de bun ai fi, din pacate nu exista o garantie ca vei putea ajunge un mare artist, cum nu exista o certitudine ca nu vei ajunge un nume cunoscut.

Dragostea pentru muzica te poate duce departe iar cu putin noroc, visele se pot indeplini chiar daca par destul de departe!

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation