Motive pentru care se blocheaza smartphone-urile

Motive pentru care se blocheaza smartphone-urile
Cu siguranta pentru un utilizator de smartphone, unul dintre cele mai neplacute momente este acela in care dispozitivul incepe sa intampine tot felul de probleme in buna lui functionare.

Din acest motiv, fiecare persoana in momentul in care vrea sa isi schimbe telefonul, sau pur si simplu are nevoie de un astfel de dispozitiv, ar trebui sa se informeze putin referitor la caracteristicile tehnice ale modelelor de pe piata, referitor la cele mai intalnite probleme care pot sa apara la un astfel de dispozitiv, pentru ca mai apoi sa nu fie surprins intr-un mod neplacut.

Piata telefoanelor mobile in acest moment este plina de tot felul de producatori, atat renumiti cat si mai putin renumiti, astfel ca poti sa iti alegi atat un model de telefon foarte performant si totodata foarte scump, cat iti poti alege si un model care are performante foarte scazute, si care este si foarte ieftin.

Cu siguranta un telefon foarte scump si foarte performant ruleaza mult mai bine decat unul foarte ieftin si mult mai putin performant, insa nu poate sa iti garanteze nimeni faptul ca acestea fiind mai scumpe, nu pot sa intampine anumite probleme de functionare.

De exemplu, poti sa ai atat un telefon performant, cat si unul mai putin performant care sa se blocheze in timpul utilizarii, astfel ca inainte de a apela la un service telefoane, ideal ar fi sa cunosti motivele datorita carora se blocheaza dispozitivul.

In primul rand trebuie sa inchizi toate aplicatiile pe care le ai deschise si nu le folosesti, pentru ca acestea pot sa ingreuneze buna functionare a dispozitivului, iar din acest motiv este posibil ca telefonul sa se blocheze.

In ceea ce priveste aplicatiile descarcate, daca ai anumite aplicatii descarcate de o anumita perioada de timp, insa nu le folosesti aproape niciodata, atunci ideal ar fi sa le stergi, pentru ca nu fac altceva decat sa ocupe spatiu din memoria dispozitivului si sa ii ingreuneze buna functionare.

O idee inteleapta ar fi aceea ca la un anumit interval de timp sa stergi modulele cookie si sa golesti memoria cache a telefonului. Se poate ca si datorita acestor doi factori dispozitivul sa inceapa sa functioneze mai greu si sa se blocheze.

Nu ar fi rau sa utilizezi o aplicatie sau un program special cum ar fi Clean Master, care sa stearga toate datele din telefon care reduc viteza de rulare a dispozitivului. Nici ideea de a instala un program antivirus nu este una rea, pentru ca in momentul in care navighezi pe internet, este foarte posibil ca telefonul tau sa primeasca anumiti virusi.

O idee inteleapta ar fi aceea de a reseta dispozitivul in cazul in care toti acesti pasi efectuati nu au rezultatele dorite. In momentul in care telefonul revine la setarile din fabrica, acesta trebuie sa se comporte exact ca un dispozitiv nou.

lensa.ro

In cazul in care incerci toate aceste trucuri, iar acestea nu au rezultate, si nici macar resetarea dispozitivului nu face ca acesta sa functioneze la capacitate maxima, atunci singura varianta care iti mai ramane de facut este aceea de a duce dispozitivul la service pentru reinstalarea sistemului de operare.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation