Mii de oameni practica sportul pe role

Mii de oameni practica sportul pe roleMii de oameni si copii se bucura cu adevarat de sportul pe role. Rolele sunt o modalitate foarte buna de a te mentine in forma si de ce nu de a slabi. Rolele se pot folosi atat in aer liber cat si in interior. Daca doriti sa folositi role in aer liber va recomandam sa va indreptati spre role Inline. Inainte de a alege orice pereche de role decideti care sunt nevoile voastre. Pe piata sunt diferite tipuri de role pentru diferite stiluri: pentru agreement, pentru fitness, pentru dans, pentru sarituri, etc.

Rolele aggressive sau streest sunt proiectate special pentru grinduri, railslides si alte trucuri comune. Aceste role, de obicei, vin cu placi de slefuire (plastic sau capace de metal) si jante mici si grele.Rolele folosite pentru hockei sunt de obicei realizate din piele cusuta si / sau nailon ballistic. In trecut, rolele de hochei  au fost intodeauna role de agreement usor modificate. Modelele de productie sunt, de obicei restructurate sau modificate pentru agreement.

Rolele Quad au 4 roti, cate 1 in fiecare colt. Rolele quad au fost indodeauna considerate role ”traditionale”. Aceste role sunt foarte bune pentru incepatori, pentru sala de fitness, trucuri pe role, dans pe role si multe alte activitati de acest gen. Rolele Inline sunt foarte populare pentru cei care vor sa foloseasca rolele in aer liber. Rolele inline au rotile pe o line si pot avea de la 3 la 5 roti.

Rolele quad pentru aer liber sunt dotate cu roti moi care permit rularea lina pe suprafete non-netede, cum ar fi trotuare si strazi. Rolele quad de interior sunt dotate cu roti mai grele si mai tari. O roata mai tare va va oferi o rulare lina pe suprafete foarte netede.
Cand alegeti o pereche de role, fiti atenti la rotile pe care le alegeti. Rotile trebuie sa indeplineasca 3 caracteristici:
Duroscop (“A”): variaza de la 74A la 105A. Cu cat este mai mic numarul cu atat este mai moale roata. Duroscopul afecteaza durabilitatea rotii, absorbitia socului si aderenta pe suprafete dure. Pentru rotile care se folosesc in aer liber o duritate mai mica absoarbe micile umflaturi in pavaj si loviturile, de asemenea.

Cele mai bune oferte le gasiti pe  sportaddict.ro

Dimensiunea sau diametru: Aceasta este inaltimea rotii. Rotile mai mici sunt mai lente si mai manevrabile iar rotile mai inalte ofera o plimbare lina si sunt mai rapide. Dimensiunea se alege in functie de viteza pe care vreti sa o atingeti sau de trucurile pe care vreti sa le faceti.
Latimea rotilor. Cu cat este mai ingusta roata cu atat este mai manevrabila. Trebuie sa retineti ca rotile inguste sunt mai putin stabile pentru noii skateri, asa ca daca sunteti incepator nu alegeti ceva prea ingust.
Cele mai bune role au placile din aluminiu. Daca vedeti pe piata role scumpe, cu siguranta acestea sunt din aluminiu iar cele mai iefinte au placile din nailon.


Atricole asemanatoare :
1. Nu stii sa mergi pe role? Unde poti invata si cat te costa
2.8 exerciţii care îţi pregătesc corpul pentru plajă.
3.Mişcare în aer liber, în fiecare zi de luni
4.Hocheiul pe role se raspândeşte în ţară