Metode de a folosi telefonul mobil

retroboutique.ro

Metode de a folosi telefonul mobilIn ultimii ani, telefoanele mobile au evoluat de la clasicele dispozitive de vorbit pana la sofisticatele electronice cu sute de aplicatii si functiuni care au transformat modul in care intretinerea este efectuata, in general.

Multe companii folosesc deja un sistem de management al intretinerii prin web ce pot fi utilizate direct de pe telefon sau tableta.

Prin aceasta metoda, telefonul smartphone poate fi folosit la completarea unei fise de lucru, cu toate specificatiile sale tehnice, insotite de alte observatii pe care tehnicianul le-ar putea folosi in cazul unei optimizari sau reparari.

Datorita acestui soft de intretinere, tehniceni specializati isi pot imbunatati acuratetea si eficienta de lucru, eliminand redundanta si timpul pierdut petrecut de obicei la fiecare solicitare. Acest mod de a raspunde solicitarilor de intretinerii nu necesita decat un smartphone obisnuit si un incarcator telefon de calitate pentru a mentine dispozitivul tot timpul valabil.

In cazul unei probleme de mentenanta, detinatorul unui smartphone se poate folosi de functiunea camerei foto pentru a fotografia si incarca imagini si filmari direct in baza de date a sistemului computerizat de management al intretinerii (CMMS – Compterized Management Maintenance System).

Uneori o problema poate fi dificil de explicat, iar o imagine poate face cat o mie de cuvinte. Tehnicienii pot vizualiza imaginile din biroul lor si pot recomanda solutionarii intr-un timp record. Totusi, o utilizare frecventa a smartphone-ului in actiuni de intretinere poate duce la o descarcare rapida, poate chiar inainte de incetarea programului de lucru. In acest caz, un incarcator telefon portabil precum cele comercializate pe www.accesoriigsm.ro ar fi recomandat.

Telefoanele de ultima generatie au incorporata o optiune de recunoastere a vocii, precum software-ul SIRI specific produselor Apple. Raportul solutionarii unei probleme poate fi scris de catre tehnicieni, dar acestia pot pur si simplu sa-l inregistreze oral.

Aceasta metoda poate salva mult timp in cazul unui raport extins si detaliat, care ar fi imposibil de redactat prin tastatura mica a unui smartphone. Simpla dictare a actiunilor de reparatie intr-un microfon incorporat poate fi o metoda eficienta de inregistrare a solutiei in baza de date.

Majoritatea telefoanelor smartphone includ GPS si harti, permitand posesorilor sa inregistreze prin satelit coordonatele ce tin de latitudinea si longitudinea locatiei in care se regasesc. Acest fapt poate ajuta tehnicienii sa localizeze direct si actual locatia fara sa fie nevoiti sa caute personal coordonatele prin mii de harti depasite.

O aplicatie pentru harti poate fi un filtru de cautare a unei probleme solutionate in cadrul sistemului computerizat de managment al intretinerii.

In cazul unei interventii la fata locului, lanterna incorporata in smartphone poate ajuta la solutionarea rapida a unei probleme. De asemenea, convetorul de unitati de masura este o aplicatie miraculoasa in binecunoscutul caz de transformare a metrilor in picioare sau vice versa, care uneri este imposibil de realizat in minte.

lensa.ro

Totodata, senzorii campurilor magnetice din smartphone pot fi utilizati pentru a detecta obiecte metalice. Puterea campului magnetic creste pe masura ce telefonul este adus in contact cu un metal. Aplicatii de detectare a metalului pot fi folosite pentru varii activitati precum localizarea partilor metalice in pereti sau a tevilor de fier din subteran.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation