Kit hidrofor 50 l pentru nevoile tale curente

retroboutique.ro

Kit hidrofor 50 l pentru nevoile tale curenteUn kit hidrofor 50 l este capabil să preia apă din orice sursă – fântâni, puțuri, rezervor artificial sau rezervor natural. Adâncimea de obicei, nu depășește 8 metri, dar în același timp, produce o presiune a apei de 4-6 bari. Ar trebui instalat într-un loc protejat de temperaturi scăzute, de obicei, o cameră specială sau un subsol al unei case.

Kit-ul hidrofor este compus dintr-o pompă electrică de suprafață cu un hidrofor, un manometru și un presostat. Pentru a extrage apa, conducta cu o supapă de reținere și un filtru, este conectată la pompă folosind fitinguri de conectare.

Principiul de funcționare al kit-ului este de a furniza apă hidroforului până la o anumită presiune, după care pompa este oprită. Cu un debit de apă, presiunea scade și, după atingerea unui indicator critic, presostatul dă un semnal pentru a porni pompa. Trebuie remarcat faptul că la un consum redus de apă, motorul electric rămâne oprit.

Alimentarea autonomă cu apă

Atunci când se efectuează alimentarea autonomă cu apă, proprietarii de case au deseori întrebări atunci când aleg echipamente de pompare. Sarcina este de a ridica apa din fântână, de a asigura presiunea și alimentarea necesară în punctele de admisie a apei.

Alegerea se face între kit-urile cu hidrofor și pompe submersibile pentru un puț. Producătorii oferă o gamă largă de echipamente de pompare pentru organizarea alimentării cu apă în sistem autonom și furnizarea de apă de consum.

Pentru a determina alegerea echipamentului, este necesar să se compare caracteristicile tehnice, avantajele și dezavantajele ambelor echipamente de pompare.

Ce să alegi, o pompă submersibilă sau un kit hidrofor 50 l?

La alegerea echipamentului, trebuie luate în considerare următoarele condiții: necesarul zilnic de apă, factorii determinanți fiind numărul de consumatori și consumul de apă din instalațiile sanitare și de uz casnic; diametrul forajului; sursa de debit, aceasta fiind un indicator al cantității maxime de apă din rezervor pe care sursa o poate da pe o anumită perioadă de timp; nivel dinamic, adică distanța dintre fund și suprafața apei după pompare pentru un anumit timp; nivel static – adâncimea puțului atunci când pompa nu funcționează; distanța până la punctele de tragere – întreg traseul sistemului este luat în considerare atât pe orizontală, cât și pe verticală; contaminarea sursei de apă – particule suspendate, limozitate, turbiditate. Aceștia sunt factorii care afectează durata de viață a unei pompe.

În funcție de condițiile date, decizi dacă este mai bine să alegi doar o pompă  submersibilă – care este coborâtă direct în apă sau un kit hidrofor 50 l, care este mult mai performant și mai fiabil, mai ales dacă presiunea apei scade constant.

Kit-ul este ideal pentru surse de apă cu o adâncime maximă de imersie de 15 m, fiind mai fiabil și asigurând o productivitate sporită. Kit-ul hidrofor 50 l este un sistem premium complet, proiectat pentru a fi utilizat pentru un puț cu un diametru de 132 mm, iar diametrul de evacuare a apei, nu trebuie să fie mai mare de 32 mm.

Principalul lucru este flotorul de debit pentru protecția împotriva funcționării în condiții de uscare. De asemenea, va trebui să izolezi unitatea exterioară și să organizezi ventilația la locul de instalare.

One Thought on “Kit hidrofor 50 l pentru nevoile tale curente

  1. Adrian on August 11, 2021 at 9:25 am said:

    Foarte bun kit-ul, multumesc pentru recomandare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation