Informatii interesante pe care foarte putini le stiu despre ecranul telefonului

Informatii interesante pe care foarte putini le stiu despre ecranul telefonuluiIn timp ce ecranul este un simplu mediu de iesire pentru televizoare si computere conventionale, acesta joaca un rol central in smartphone-uri atat pentru intrare cat si pentru iesire. Acestea nu sunt doar pentru afisare, pentru ca datorita capacitatii tactile, ele sunt , de asemenea, cel mai important mediu de introducere a datelor in telefon si de interactiune cu telefonul.

Spre deosebire de predecesorii lor, PDAs (Personal Digital Assistant), smartphone-urile moderne nu folosesc ecrane tactile rezistive, ci capacitive. Adica, pentru a determina pozitia cursorului, acestea nu masoara presiunea de pe afisaj, ci schimbarea unui camp electric prin contactul cu „dispozitivul de directionare” electric, care este de obicei un deget. Aceasta tehnologie permite, de asemenea, intrari in mai multe puncte simultan, permitand controlul gesturilor. In cazul in care ai nevoie de un display HTC urmeaza linkul si vei reusit cu siguranta sa gasesti produsul dorit.

Cristale lichide si mini LED-uri

Producatorii inventeaza in mod constant noi denumiri de marketing pentru afisajele lor. Dar, practic, implica intotdeauna variante de doua tehnologii de afisare subiacente: LCD si AMOLED.

lensa.ro

Ecran LCD

In ecranele LCD, fiecare pixel este format din cristale lichide care isi schimba pozitia sub tensiune electrica si astfel apar colorate. Predecesorii ecranelor LCD moderne, care inca nu erau negre si gri atunci cand nu aveau iluminare din spate, au fost utilizate in calculatoare si console de jocuri portabile precum Game Boy de la Nintendo. Vorbind de iluminare din spate, un dezavantaj al ecranelor LCD este ca nu se aprind singure. Prin urmare, panourile LCD ale smartphone-urilor au de obicei o iluminare de fundal LED.

In cazul afisajului AMOLED, insa, pixelii constau din diode minuscule, auto-luminoase. Aceste afisaje arata foarte bine negrul, deoarece diodele pur si simplu nu stralucesc la fel de tare ca cele LED. Pe de alta parte, ecranele LCD devin opace, dar nu ofera aceleasi culori. AMOLED-urile au, de asemenea, un raport de contrast mai bun decat LCD-urile si o mai buna stabilitate a unghiului de vizualizare, dar nu sunt la fel de clare ca acestea.

Totusi, atunci cand este vorba de afisaje sparte, pixelii si senzorul tactil sunt mai putin interesanti decat stratul superior, sticla afisajului. Acesta se sparge cel mai des. Cu toate acestea, in cazul unei reparatii, intregul panou de afisare, inclusiv unitatea de atingere si afisaj, trebuie sa fie intotdeauna schimbate, deoarece este o componenta unica, solida. Doar in foarte putine modele se poate schimba sticla separat.

Multe telefoane ieftine au insa sticla superioara din plastic. Acest lucru are avantajul ca este foarte rezistent la spargere insa se zgarie mai usor si aspectul este unul nu chiar estetic. De asemenea, smartphone-urile care cad pot supravietui mai usor atunci cand sticla din care sunt facute ecranele este de calitate.

retroboutique.ro

Ecranele sunt rezistente la zgarieturi fine insa de foarte multe ori cedeaza mai ales in contact cu suprafetele foarte dure. De asemenea, lipsa de flexibilitate a sticlei face ca un telefon sa se sparga mai usor atunci cand cade pe colt.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation