Importanta manusilor sterile si nesterile in domeniul medical

lensa.ro

Importanta manusilor sterile si nesterile in domeniul medicalNu este neobisnuit ca medicii sa faca anumite aranjamente inainte de a se adresa unui pacient atunci cand vine vorba de examinare sau de a primi tratament medical/chirurgical.

Dintre acestea, purtarea asa-numitelor manusi este de mare interes si, prin urmare, este unul dintre cele mai frecvente gesturi inainte de anumite proceduri medicale. Deci, care este importanta acestor manusi in medicina?

Importanta manusilor in medicina

Manusile de unica folosinta pot fi sterile sau nu, dar trebuie sa indeplineasca anumite standarde pentru efectuarea unor bariere bacteriologice si virale intre pacient si practician.

O manusa sterila are o buna rezistenta la tractiune si permite o buna sensibilitate tactila. Aceste manusi de examinare sunt fabricate in cea mai mare parte din latex, dar pot fi si din neopren si vinil. Sunt recomandate pentru ingrijiri chirurgicale, diagnostic medical sau in timpul nasterii. Rezistenta lor ridicata nu inseamna ca trebuie sa fie reutilizabile.

Se recomanda schimbarea manusilor dupa 45 de minute pentru a nu crea micro-gauri care pot reprezenta un risc de infectie. Pentru operatii lungi, este necesara o manusa dubla in functie de durata interventiei.

Manusile nesterile sunt utilizate pentru manipularea la risc, in timpul toaletele private ale pacientilor, probelor de sange, curatarea instrumentelor, instalarea perfuziilor sau in timpul unei expuneri la substante periculoase. Particularitatea lor este ca sunt un foarte bun izolator electric si sunt realizate in cea mai mare parte din latex, vinil, nitril si PVC.

Ce tipuri de material pentru manusi sa alegi?

Eficacitatea manusilor din latex

Utilizate in mai multe domenii, cum ar fi manusi de protectie din latex pudrate 100 buc, acestea nu mai sunt necunoscute pentru toata lumea. Sunt recunoscute pentru calitatea lor ridicata in ceea ce priveste flexibilitatea, elasticitatea sau chiar impermeabilitatea si au devenit o necesitate in ceea ce priveste protectia.

Manusa de protectie din latex are proprietati excelente care asigura performante sigure si protectie impotriva infectiei si a contaminarii. Ofera o senzatie de atingere apropiata de cea naturala pentru a-ti permite sa efectuezi miscari precise si minutioase.

Manusi de nitril pentru alergii

Manusile din nitril sunt o alternativa buna la manusile din latex, in special pentru persoanele care sunt alergice la acestea. Nitrilul este produs dintr-un polimer sintetic care ofera aceleasi avantaje ca si latex-ul. Se ofera o gama larga de manusi de spital din nitril, astfel incat oricine alergic la latex sa poata gasi manusi potrivite nevoilor lor.

Aceasta componenta are o rezistenta mai buna la punctie in timpul manipularii si, de asemenea, o conservare mai buna in timp, adica o perioada lunga de depozitare nu ii va afecta calitatea. Cand este perforata, manusa se rupe complet pentru a preveni scurgerile si pentru a preveni utilizarea in continuare.

Unele manusi de nitril pot fi pudrate pentru o imbracare mai buna, dar pot creste si riscul de alergii. Prin urmare, manusile de nitril fara pulbere pot fi potrivite. In plus, mansetele sunt foarte lungi, deci ofera o protectie excelenta, in special pentru utilizatorii care lucreaza cu substante chimice.

Be Sociable, Share!

One Thought on “Importanta manusilor sterile si nesterile in domeniul medical

  1. Violeta on May 7, 2021 at 1:11 pm said:

    Foarte bine explicat, big like pentru postare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation