Importanta aurului in cultura chineza

lensa.ro

importanta-aurului-in-cultura-chinezaInteractionam zilnic cu aurul sub diverse forme ca de exemplu bijuterii pe care le cumparam sau pe care le ducem la amanet aur, obiecte vechi si valoroase si accesorii diverse insa putin dintre noi stim povestea aurului si importanta pe care i-o dadeau anumite culturi inca din cele mai vechi timpuri.

Suntem cu toții conștienți de faptul că există diferite locuri ale lumii cu diferite tipuri de culturi.

Aurul este unul dintre mai multe metale care sunt de o foarte mare importanta pentru mai multe culturi ale lumii. Un exemplu in acest sens este China, aceasta fiind una dintre cele mai vechi civilizatii din lume.

Acest lucru face cultura chineza una din cele mai vaste si mai interesante din lume. Chinezii decorau chiar si imbracamintea cu aur si purtau accesorii din aur.

Importanta aurului a faut “culoarea aurie” o parte foarte importanta în cultura chineza, a fost considerata culoarea ce reprezenta un simbol al opulentei în cultura chineza.

In epoca civilizatiei chineze, cei care aveau functii de demnitari si nobilii aveau tendinta de a obține mai mult aur și de a il folosi in multe domenii.

Aurul a fost considerat un bun lumesc in cultura chineza din prezent si era utilizata culoarea aurie ca si culoare de doliu de catre budisti.

Festivalul de primavara care are loc in China de Anul Nou Chinezesc este unul din cele mai populare din China in special pentru faptul ca atunci se vand cele mai multe bijuterii si in mod semnificativ cele din aur.

Acest festival este considerat un moment prielnic in care oamenii sa cumpere cat mai multe bijuterii de aur pentru ei insisi sau sub forma de cadouri pentru prieteni si destivalul acesta este unul important si esential in cultura chineza, chestiune exploatata la maxim de magazine si de casele de amanet care traiesc un adevarat boom economic in aceasta perioada.

Dragonul este simbolul legendar predominant in culturza chineza si aurul este de asemenea folosit pentru a realiza acesti dragoni. Culoarea aurie e folosita in mod cat maid es si exista de asemenea si piese de dimensiuni mici care sunt folosite in realizarea acestor dragoni cu scopuri decorative. Sunt de asemenea si broderii realizate cu un tip special de ustensile care ajuta la confectionarea dragonilor pentru carnaval.

Semnificatia cultural a aurului, este evidenta din faptul că aurul a fost o parte foarte importanta a monedei chineze inca din cele mai vechi timpuri, si este , de asemenea , o parte importanta a artei chineze, care a fost fondata în China , în 1987 , cand au fost făcute chiar si monede comemorative din aur.
Aceste monede sunt realizate cu diferite modele in diferite ocazii , cu reprezentarea unui anumit eveniment pe o singură monedă. Monedele acestea sunt o parte foarte importanta a artei și culturii chineze.
Aurul a avut întotdeauna un loc special în cultura chineza și a fost folosit ca un mijloc de comerț și de schimb de mii de ani.Utilizarile inregistrate ale aurului in tranzactii pot fi gasite in dinastiile Quin și Han. Multi imparati in China , considerau aurul la fel de norocos și s-au impodobit in haine care erau bogate in culori de aurii și nuanțe cae semanau cu aurul si in materiale ornate cu aur.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation