Dupa ce criterii se clasifica excavatoarele

Dupa ce criterii se clasifica excavatoareleIn multe domenii, cum ar fi cel al constructiilor, cel industrial, forestier sau agricol, o mare parte a lucrarilor se bazeaza pe ajutorul venit din partea utilajelor. Acestea pot fi excavatoare compacte sub 6 tone, dar si mai mari, buldozere, autobasculante sau alte utilaje de acest gen.

Utilajele sunt deosebit de utile si cu ajutorul oamenilor ele sunt manuite sa faca totul bine si calitativ. Daca si tu executi astfel de lucrari si crezi ca a venit momentul sa-ti iei un excavator, sau sa-l schimbi pe cel vechi, site-ul http://www.epinvest.ro/excavatoare-compacte-sub-6-tone/ iti ofera o gama larga de excavatoare compacte sub 6 tone. Intra chiar acum pe site si alege modelul care-ti place cel mai mult si care corespunde cel mai bine cerintelor tale.

Ce este un excavator compact? Acesta mai este numit si mini-excavator, deoarece are o greutate de operare mai mica. El este compus din cabina excavatorului, calea de rulare (pe roti sau senile) si grupul de lucru, acesta din urma fiind compus din bratul excavatorului, cupa si alte mecanisme de ridicare si de manevrare a bratului.

Excavatoarele sunt clasificate dupa multe criterii, ceea ce inseamna ca exista mai multe tipuri de astfel de utilaje. Daca e sa ne luam dupa numarul de cupe al unui excavator, acestea pot fi cu o singura cupa, numite si masini de actiune cilindrica, sau cu mai multe cupe, excavatoarele ce poarta denumirea de masini cu actiune continua.

Din moment ce nu ai de facut o lucrare foarte mare, cele cu o singura cupa sunt perfecte. La lucrarile mari, insa, indicat este sa achizitionezi un excavator mai mare, adica unul cu mai multe cupe, deoarece acestea sunt mai productive.

Daca e sa facem o clasificare a excavatoarelor cu cupa, aceasta poate fi facuta in primul rand dupa modul de actiune al echipamentului de lucru. In acest caz, vorbim de excavatoare mecanice si excavatoare hidraulice. Cele mecanice folosesc pentru actionarea echipamentului transmisia cu cabluri si mecanica, iar cele hidraulice folosesc cilindrii hidraulici.

Daca tot am amintit de echipamentul de lucru, in functie de acest criteriu des intalnit, vorbim de excavatoarele cu cupa dreapta, cele cu cupa inversa, cele cu draglina si cele cu brat telescopic. Excavatoarele cu cupa dreapta se folosesc de cupa pentru a sapa pamantul si a-l  scoate, dupa care, prin rotire duc cupa plina de pamant in locul dorit.

Excavatoarele cu cupa inversa sunt acele excavatoare care in mod normal sapa sub nivelul de sprijin al masinii. Un astfel de excavator este compus din sistemul de deplasare, platforma de rotire, brat, maner, cupa si mecanismele de manevrare a bratului, manerului si cupei.

Referitor la excavatoarele cu draglina, acestea functioneaza dupa cum urmeaza: cupa excavatorului este infipta in pamant fiind ajutata de propria-i greutate. Este un tip de excavator folosit doar la pamanturile slabe si la extragerea balastului din albia raului, deoarece saparea se face prin tragerea cupei. Un mare avantaj al acestui excavator este faptul ca se pot executa cu ajutorul lui si lucrari de sapare sub nivelul apei.

Atunci cand vrei sa-ti achizitionezi un astfel de utilaj, gandeste-te bine la nevoile pe care le ai si alege modelul care ti se potriveste cel mai bine in functie de nevoile pe care le ai si in functie de ceea ce doresti sa faci cu acel excavator.

Alte stiri actuale :

1. La parcarea subterană se va lucra 24 de ore din 24
2. Lucrările de construcţii în au crescut în februarie cu 16,7%, ca serie brută
3. Lucrarile de constructii au scazut cu 12%. Ce domenii sunt pe plus
4. Managerii companiilor mizeaza pe cresteri in constructii si comert
5. Piaţa materialelor de construcţii, estimată la 3 miliarde de euro, speră să iasă din criză. Care sunt provocările pe care le aduce 2014 pentru producătorii de profil?