Duotone – un trend proaspat in designul de website

lensa.ro

Duotone – un trend proaspat in designul de websiteAsa cum ne sugereaza si Wikipedia, Duotone nu este altceva decat o reproducere de jumatate de ton a unei imagini, ce pune in evidenta tonurile mijlocii si elementele principale.

Culorile albastru, maro, rosu si galben sunt considerate cele mai bune alegeri din acest punct de vedere. Cei mai buni specialisti in web design, numai la It Exclusiv.

Totusi, cand vorbim despre webdesigner-ii entuziasti, nu exista notiunea de lucru comun sau dominant. Asa cum ne-au aratat si anii precedenti, numeroase combinatii si tonuri de la roz la verde, sunt implementate pentru a obtine acest efect incredibil.

Creatorii unei astfel de teme, mixeaza tonurile diferite, alegandu-le de multe ori pe acelea nonconforme. Daca ai nevoie de un efect instant te poti ajuta si de urmatoarele tool-uri:
•    Jquery Duotone;
•    Duotone Colorschemes;
•    Colorfilter.

retroboutique.ro

Pentru moment, ne vom limita la prezentarea a cateva website-uri si portaluri ce folosesc aceasta tehnica (cu imagini si ilustratii tip duotone), pentru a va da un exemplu concret.

Adidas Footbal.

Frontpage-ul campaniei este personalizat de o serie de fotografii si background-uri incredibile, care, multumita efectului duotone, arata foarte modern, avand un stil aparte. Efectul creaza o atmosfera excelenta, care se imbina perfect cu brandul si sugereaza o tenta sportiva.

Mirage Festival.

Mirage Festival are o aparitie bizara cel putin la prima accesare, dar totusi acest site iese bine de tot din tipare, remarcandu-se de la o posta din multitudinea de website-uri cu teme comune, cu care deja probabil ca v-ati obisnuit.

Estetica acestui website isi foloseste appeal-ul unic intr-o combinatie foarte indrazneata de rosu si albastru, ce transforma toate imaginile intr-un veritabil duotone. Continutul principal este setat intr-un typeface comun, iar tonul de alb atrage atentia prin contrastul cu celelalte culori (rosu si albastru).

Fjord Trend.

Homepage-ul acestui website prezinta cateva imagini de background care sunt imbunatatite folosindu-se tehnica duotone. Combinatia de culori este modesta totusi am spune noi, dar este placuta si invitanta pentru utilizatorii care intra prima data pe acest website. Totul arata “calm” si natural. Aceasta solutie se combina foarte bine cu filosofia site-ului si evidentiaza detaliile principale foarte bine.

Triple 9.

Website-ul filmului Triple 9 ne prezinta un duotone din celebra combinatie de rosu si negru. Aceasta imbunatateste clipurile video si imaginile cu emotii subtile, adaugand un feeling dramatic temei generale, cu o aura de violenta si brutalitate, asemenea filmului.

La Marine Nationale on Board Careers.

Homepage-ul pe care il puteti vizualiza aici, intampina audienta cu un slider de imagini urias.

Acesta este compus din 2 background-uri realizate prin tehnica duotone, acolo unde versiunea cu tenta de albastru, se potriveste recrutarilor in marina militara cum nu se poate mai bine. Impreuna, acestea redau perfect atmosfera marinei militare, dar au capacitatea sa evidentieze foarte bine elementele principale, pe care utilizatorul trebuie sa dea click (pentru a se inscrie sau pentru a vizualiza diferite informatii).

Acest trend se pare ca va lua o amploare si mai mare in acest an. Putem observa multe site-uri care adopta aceasta tehnica, reinventandu-se complet, cu un look proaspat si modern.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation