Drujba termica sau electrica: pe care sa o alegi?

Drujba termica sau electrica: pe care sa o alegi?Eziti intre drujba electrica si drujba pe benzina pentru a-ti intretine gradina si totusi nu stii pe care sa o alegi? Iata cateva sfaturi despre alegerea instrumentului potrivit pentru tine!

Drujba electrica

Drujba electrica are multe avantaje. In primul rand, greutatea sa, in medie de 4 kg, este perfecta pentru toate lucrarile zilnice mici de intretinere pe care poate fi necesar sa le faci in timpul verii. In plus, motorul sau electric este mai silentios decat un motor termic si consuma mai putina energie.

Drujba cu lant electric sau cu baterie este recomandat pentru taierea copacilor mici si a arbustilor sau pentru taierea la inaltime medie. Puterea sa ii permite sa taie copaci cu un diametru cuprins intre 25 cm si 45 cm. Drujbele cu lant electric sunt ideale pentru taierea lemnului si crearea bustenilor.

Cu toate acestea, drujba electrica are unele dezavantaje. Primul sau defect este puterea. Acest tip de drujba cu lant este folosit pentru taierea si arborarea copacilor, dar taierea copacilor mari ramane complicata.

O drujba pe benzina Micul Padurar va fi mult mai potrivita pentru taierea copacilor cu un diametru mare. Celalalt defect al acestui instrument este manevrabilitatea sa. Drujba electrica cu lant este conectata la un fir care limiteaza acoperirea maxima.

Drujba cu lant alimentat cu baterii are o autonomie redusa, ceea ce limiteaza si utilizarea acesteia pe o perioada extinsa de timp.

Drujba cu lant termic pe benzina

Drujba cu lant pe benzina este mai puternica decat modelul sau electric, ceea ce ii permite sa efectueze lucrari mai substantiale, cum ar fi taierea copacilor cu un diametru mai mare de 45 cm. Se recomanda sa ai un ghidaj de lant echivalent cu diametrul pentru taiere sigura.

Avantajele drujbei cu lant termic sunt numeroase. In primul rand, este mult mai autonoma decat drujba electrica. Acest tip de scula nu este inchisa de un fir sau nu functioneaza pe baterie, fiind esential pentru lucrul in padure sau pe o suprafata mare.

Celalalt avantaj al drujbei cu lant termic este puterea sa, care poate varia de la 1200 W pentru modelele clasice pana la 6500 W pentru modelele profesionale.

In ciuda capacitatilor sale bune, drujba pe benzina are unele dezavantaje notabile. Primul sau defect este poluarea, precum si poluarea fonica. Datorita motorului pe benzina si a puterii, drujba pe benzina genereaza mult zgomot. Prin urmare, este recomandat sa folosesti o casca in timpul utilizarii acesteia.

Greutatea este, de asemenea, un dezavantaj al acestui instrument (intre 5 si 7 kg). In cele din urma, acest tip de drujba pe benzina necesita o intretinere regulata la nivelul diferitelor sale componente (ulei, bujii, filtre).

Pe scurt, alege cea mai potrivita drujba cu lant pentru ceea ce ai nevoie. O drujba cu lant electrica sau cu baterie va face treaba perfect pentru intretinerea gradinii tale. De asemenea, poti opta pentru o drujba cu benzina mica pentru mai mult confort.

retroboutique.ro

Daca ai nevoie de un instrument puternic pentru taierea unor copaci mai puternici, o drujba cu lant pe benzina va fi perfecta.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation