Tag Archives: Divort

Divortul in Romania

Divortul in RomaniaIn clipa de fata, in Romania exista mai multe modalitati prin care doi soti pot sa divorteze, daca isi doresc acest lucru.

Exista de exemplu posibilitatea de a se desface casatoria la notar, sau in fata ofiterului de stare civila (la primarie), iar acestea sunt fara doar si poate cele mai simple variante de divort.

Exista insa si posibilitatea unui divort in instanta conform legislatiei in vigoare, insa deja aici este nevoie ca ambii soti sa fie reprezentati de catre un avocat divort.

De precizat este faptul ca sotii nu sunt obligati sa si faca partajul odata cu separatia in acte. In cazul in care acestia au copii, nu se mai poate obtine desfacerea casatoriei la ofiterul starii civile, iar la avocat, se mai poate desface casatoria doar in anumite conditii, pentru ca deja apar alte probleme, cum ar fi cele legate de custodie copil. Continue Reading

De ce apar divorturile?

De ce apar divorturile?Divorturile apar din multe motive, unele dintre ele putand fi evitate de ambii parteneri, in cazul in care sunt detectate inca de la inceput de catre acestia sau de cei de langa ei.

Cei care au nevoie de avocat Cluj si de servicii de specialitate au posibilitatea de a gasi un avocat porofesionist care sa sa ii ajute pe parcursul intregului proces cu cele mai bune sfaturi si sa gaseasca impreuna cu clientii cele mai bune solutii pentru ei.

Infidelitatea in cuplu se numara printre cele mai intalnite cauze ale divorturilor. Atunci cand cineva este inselat, totul pare ca se termina in acel mariaj, iar partenerii nu mai au incredere unul in altul in continuare. Relatia lor de incredere poatre fi refacuta foarte greu si daca nu e tratat cum trebuie, totul poate degenera in certuri si, in cele din urma, intr-o despartire. Continue Reading