Dezavantajele folosirii telefonului mobil de catre elevi si copii

lensa.ro

Dezavantajele folosirii telefonului mobil de catre elevi si copiiEste ziua cand copilul tau iti spune ca isi doreste un smartphone si tu te gandesti sa dai fuga la un magazin iPhone Bucuresti pentru a cauta produsul ideal pentru odorul tau.

Dupa ce te-ai deplasat la magazinul iPhone din Bucuresti si, poate, ai gasit produsul care crezi ca iti satisface doleantele, merita sa te gandesti la cateva lucruri serioase inainte de a-i pune copilului tau in brate un telefon mobil.

Poate te gandesti ca copilul tau, care este si elev, s-ar bucura sa fie trezit in fiecare dimineata de un smartphone cu o alarma ce reda sunete armonioase.

Poate ca stii ca ii poate fi util pentru ca are si functii de memento care ii aduce aminte acestuia de diverse date importante din calendar. Stii ca, poate, face fotografii usor pe care sa le impartaseasca cu prietenii si familia.

retroboutique.ro

Insa toate aceste avantaje se pot transforma usor in tot atatea pacate. Daca ai un copil elev la varste fragede, trebuie sa stii ca aceasta este perioada cand el este atras de joaca. Acum descopera prieteni noi, acum invata noi jocuri si isi face noi ocupatii.

Aceste jocuri pot fi facute in natura sau online. Odata descoperite jocurile pe telefonul mobil, copilul poate deveni dependent de acestea. Va aduceti aminte cum, in copilarie, nu va mai puteati dezlipi de gasca si de terenul de fotbal din fata blocului chiar daca mama va chema insistent la masa. Te-ai mai fi jucat si tot te-ai mai fi jucat. Mingea devenise obsesia ta.

Acum, in lipsa balonului rotund si a activitatilor in aer liber, obsesia poate fi data de jocurile de pe telefonul mobil. Copiilor le place pentru ca asa vad ei jocul. Jocurile pot crea dependenta celor mici, acestia avand posibilitatea sa incerce zi de zi ceva nou, pe internet fiind disponibile pentru download tot felul de astfel de programe.

Daca observi astfel de tendinte la copilul tau, este bine sa ii limitezi accesul la internet pana nu este prea tarziu. In acelasi timp, internetul mobil ofera acces copiilor si la site-uri pentru adulti.

Problema este ca multe dintre acestea nu au restrictii de accesare, fiind foarte usor de deschis. Este indicat ca, din cand in cand, sa verificati istoricul navigarii pe internet al telefonului copilului si sa vedeti daca a nimerit pe astfel de site-uri.

Pentru elevi, jocurile pe telefonul mobil devin elemente care conduc la deteriorarea activitatii scolare. Cei mai multi dintre elevi isi sacrifica noptile pentru a se juca pe telefon. Multi uita ca noaptea trece cu pasi repezi iar oboseala se acumuleaza .

Sala de clasa a devenit un imens salon in care se regasesc mai multe telefoane mobile. Se intampla ca, la cursuri, telefoanele unora sa sune si sa deranjeze activitatea clasei si a colegilor de langa ei.

Dependenta de telefonul mobil scurteaza timpul petrecut in sanul familei. Fie ca se joaca pe telefon, converseaza pe chat cu prietenii sau citesc informatie, copiii din ziua de azi nu mai socializeaza atat de mult cu cei din familie. Multi nu mai au idee cat pret puneau parintii lor pe conceptul de familie.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation