Despre cosmetice – Istoria rujului

Atunci cand cautati cele mai bune cosmetice va recomandam paleta de farduri Sleek Eyeshadow si modele de rujuri de pe acelasi site. In continuare va prezentam o mica parte din istoria rujului. Toate femeile folosesc ruj si cu toate acestea sunt putine care stiu macar o mica parte din istoria acestor cosmetice.

Ceea ce conteaza este ca toate cosmeticele folosite sa fie de cea mai buna calitate si atat, in rest cum au aparut sau cum am ajuns sa avem un ruj si respectiv o paleta de farduri nici nu mai conteaza.

retroboutique.ro

In secolul XIX rujul era purtat in Anglia, la fel ca si celelalte produse de machiaj de actori sau de grupurile marginalizate cum erau prostituatele.

A fost considerat ca fiind rau si nedemn din partea unei femei sa poarte machiaj. In anii 1850, au fost publicate rapoarte de avertizare a femeilor despre pericolele utilizarii plumbului si vermilionului in produsele cosmetice aplicate pe fata.

Pana la sfarsitul secolului al XIX-lea, Guerlain, o companie franceza de cosmetice, a inceput sa produca ruj. Primul ruj comercial a fost inventat in 1884 de catre parfumerii din Paris, Franta. A fost acoperit cu hartie de matase si facut din seu de cerb, ulei de ricin si ceara de albine. Inainte de aceasta, rujul a fost creat acasa.

Acceptarea completa a utilizarii nediscifiante a produselor cosmetice in Anglia pare sa fi ajuns pentru londonezi la moda cel putin pana in 1921.

Statele Unite

In secolul al XIX-lea, rujul era colorat cu vopsele de carmina. Carminul a fost extras din insecte cochineale, originare din Mexic si America Centrala, care locuiesc pe plante de cactus. Insectele cohleine produc acid carminic pentru a descuraja aparitia altor insecte.

Acidul carminic, care formeaza 17% pana la 24% din greutatea insectelor uscate, poate fi extras din corpul si ouale insectelor. Amestecat cu saruri de aluminiu sau de calciu duce la productia colorantulului cunoscut sub numele de carmin (cunoscut si sub denumirea de cochineal).

Acest ruj nu a venit intr-un tub; a fost aplicat cu o perie. Carminul a fost scump si aspectul rujului colorat de carmin a fost considerat nefiresc si teatral, asa ca rujul a fost eliminat si nu se folosea pentru utilizari de zi cu zi. Doar actorii si actritele foloseau acest ruj. In 1880, cateva actrite de scena purtau rujuri in public.

Faimoasa actrita, Sarah Bernhardt, a inceput sa poarte ruj si make-up in public. Inainte de sfarsitul secolului al XIX-lea, femeile au aplicat doar machiajul acasa. Bernhardt si-a aplicat adesea vopsele cu carmin la buze in public.

La inceputul anilor 1890, carminul a fost amestecat cu o baza de ulei si ceara. Amestecul a dat un aspect natural si a fost mai acceptabil in randul femeilor. In acel moment, rujul nu a fost vandut in forma pe care o cunoastem azi, in tub metalic pentru a fi insurubat; a fost vandut in tuburi de hartie, hartii colorate sau in vase mici.  Catalogul Sears Roebuck a oferit mai intai ruj pentru buze si obraji pana la sfarsitul anilor 1890.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation