De ce se deterioreaza parul?

lensa.ro

De ce se deterioreaza parul?Deteriorarea parului este mai mult decat niste capete despicate. Parul extrem de deteriorat dezvolta fisuri in stratul exterior (cuticule). Odata ce cuticula se ridica (se deschide), parul tau este in pericol pentru deteriorarea si ruperea in continuare. De asemenea, poate parea plictisitor sau frizzy si poate fi dificil de gestionat.

Deci, puteti trece cu adevarat de la parul uscat, fragil la incuietori netede, stralucitoare? Raspunsul nu este intotdeauna taiat si uscat. In cea mai mare parte, afectarea parului este permanenta, deoarece parul este de fapt o colectie de celule moarte, ceea ce le face dincolo de reparatii.

Singura cura reala este timpul, o pereche de foarfece si luarea de masuri pentru a preveni deteriorarea noua, iar aici cu siguranta ne referim la un tratament par deteriorat, care sa fie eficient.

Daca stiti unde ati gresit

retroboutique.ro

Uneori este prea clar cum ati sfarsit cu parul deteriorat. Cand sunt utilizate in mod necorespunzator, instrumentele de vopsire, produsele pentru decolorarea parului si produsele de coafare pot afecta foarte grav firele de par.

  1. Este din colorant

Colorantii chimici pot indeparta umiditatea naturala a parului, facand rapid parul neted la atingere. Cu exceptia cazului in care parul a fost usor pentru inceput, este posibil sa fi trebuit sa va albiti parul inainte de a aplica vopseaua.

Cum sa limitati daunele suplimentare

Stati pe umbra. Expertii recomanda sa alegeti un colorant in trei nuante de culoarea dvs. naturala si sa optati pentru nuante care sunt mai intunecate si nu mai deschise pentru a limita daunele. Culorile nefiresti sunt mai greu de intretinut si trebuie sa fie atinse mai des.

Vopsiti mai rar. Extinderea timpului dintre atingeri poate contribui si la reducerea daunelor. Daca este posibil, asteptati 8-10 saptamani – sau mai mult! – intre lucrarile de vopsit.

Pentru a face acest lucru mai posibil:

  • Spalati-va parul mai rar.
  • Folositi doar sampoane formulate pentru parul vopsit.
  • Clatiti samponul si balsamul cu apa rece. Apa calda poate determina deschiderea sau ridicarea cuticulei, permitand clatirea colorantului.
  • Mergeti la un profesionist. Saloanele pot fi costisitoare, dar colorarea este adesea cea mai buna solutie pentru profesionisti. Un profesionist stie sa foloseasca produsele corecte pentru a minimiza daunele.

Cum sa usurati daunele existente?

Folositi ulei de masline. Acest ulei comun de gatit este extrem de popular in ingrijirea parului. S-a dovedit ca acest ulei este util pentru a ajuta la rehidratarea parului si netezirea cuticulei. Uleiul de masline, in special, se spune ca ajuta la inmuierea parului si la refacerea umiditatii atat de necesare. De asemenea, este usor de lucrat si relativ ieftin. Doar asigurati-va ca asteptati cateva zile dupa colorare inainte de a face un tratament cu ulei de masline.

  1. E din decolorant

Daca ati trecut de la parul intunecat la cel deschis, probabil ca stiti prea bine pagubele pe care le poate provoca decolorantul, care este folosit pentru a indeparta culoarea naturala a parului din fiecare fir. Pentru a face acest lucru, parul se umfla, permitand decolorantului sa ajunga in partea interioara a suvitei. Aici, dizolva melanina care confera parului tau pigment.

Acest proces poate lasa parul uscat, poros, fragil si fragil. Modificarile permanente ale structurii parului il pot face si mai putin rezistent si elastic.

Cum sa limitati daunele?

Folositi cat mai putin decolorant, sau chiar deloc, pentru ca acesta dauneaza foarte mult parului. Cu cat mai putin decolorant, cu atat mai bine.

Adaugati umiditate. Inainte de albire, acordati o atentie sporita hidratarii parului si evitati alte activitati daunatoare, cum ar fi coafura termica, timp de cateva saptamani.

Folositi protectie solara. Razele UV ale soarelui va pot afecta parul. Parul inalbit este in special sensibil la deteriorarea UV.

  1. Este de la utilizarea instrumentelor de caldura

Stilul cu caldura poate „gati” fibrele de par si poate duce la cuticule crescute si par poros. Folosirea caldurii prea des sau la temperaturi ridicate va poate face parul mai predispus la deteriorare.

Cum puteti preveni deteriorarea parului in acest fel?

Se usuca de la distanta. Uscatoarele de par sunt notorii pentru ca au provocat pagube. Vestea buna este ca poate nu trebuie sa renunti la ele in intregime. Studiile au aratat ca tinerea uscatorului la 15 centimetri (aproximativ sase centimetri) de parul dvs. si miscarea continua a uscatorului poate ajuta la reducerea daunelor.

Folositi un produs pentru protectia caldurii. Aceste produse sunt menite sa ajute la protejarea parului si la prevenirea capetelor despicate.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation