Beauty
Blog
Metoda de curățare dublă coreeanăNovember 20, 2022
La aceste date importante, un element indispensabil in casele noastre care a devenit o icoana este bradul de Craciun. De diferite tipuri, dimensiuni si culori, bradul ornat este plasat in fiecare an in case, ca parte a acestor date vesele si familiare.
Dar multi oameni au pus si pun in continuare bradul in case fara sa stie care este cu adevarat sensul si originea sa. De aceea, este necesar sa dam o explicatie despre aceasta traditie si sa ne apropiem putin de ritualurile de Craciun pe care le practicam cu totii. Poti cumpara brazi artificiali ieftini de la BraziCraciun.net.
Cand primii crestini au ajuns in tarile nordice, teritorii necunoscute anterior lor, au vazut ca locuitorii lor au decorat un copac imens pentru a sarbatori nasterea lui Frey, zeul soarelui si al fertilitatii.
Aceasta sarbatoare a fost foarte aproape de data crestina a Craciunului. Acesti locuitori credeau ca copacul reprezenta diferite domenii ale vietii si ca totalitatea sa era Universul: coroana reprezenta lacasul zeilor (Asgard) si trunchiul regelui (Valhalla sau palatul lui Odin); iar radacinile reprezentau regele mortilor (Helheim).
Cand crestinii au evanghelizat popoarele nordice, au adoptat pentru ei insisi traditia impodobirii copacului si i-au dat sensul in nasterea lui Hristos. Ani mai tarziu, acest copac a inceput sa fie reprezentat de un pin, deoarece starea sa de copac vesnic verde simboliza vesnicia lui Dumnezeu si dragostea lui.
La inceput, a fost impodobit cu mere si lumanari. Merele reprezentau pacatul originar, iar lumanarile il simbolizau pe Dumnezeu ca fiind lumina vesnica a lumii. Odata cu trecerea timpului, merele au fost inlocuite cu alte ornamente, cum ar fi globuri; lumanarile sunt inca prezente, desi sub forma de lumini, pe toti brazii de Craciun. Aceste ornamente care au inlocuit merele au semnificatii diferite in functie de culoarea pe care o au:
Pe de alta parte, steaua care este asezata deasupra bradului reprezinta Steaua Betleemului; iar unii experti spun ca forma triunghiulara a copacului ar putea reprezenta Sfanta Treime.
Conform mai multor studii, este posibil ca primul loc european unde a sosit bradul de Craciun (asa cum il stim acum) sa fi fost in Germania in 1605, incepand astfel distribuirea acestuia. Mai tarziu va ajunge in Finlanda in 1800.
Bradul de Craciun impodobit in rosu, auriu si verde.
Se spune ca unul dintre cavalerii mesei rotunde a regelui Arthur a descoperit bradul de Craciun in timp ce cauta Sfantul Graal. Conform legendei, el a vazut un copac plin de lumini, ornamente si stele, iar cand a venit sa spuna nobilimii, toata lumea a fost de acord ca este un simbol divin.
Dupa aceasta, si pentru a nu-L contrazice pe Dumnezeu, copacii decorati conform “viziunii” cavalerului au inceput sa fie plasati in fiecare loc important al Curtii din acele timpuri. Astazi, bradul de Craciun este un element de nelipsit din casele oamenilor din lumea intreaga.
0