De ce este important sa cunoasteti mai multe limbi straine?

lensa.ro

Traim intr-o lume hiper-conectata, cu ritm rapid, iar lucrurile nu se schimba in curand, iar din acest motiv, trebuie sa fiti hiper grozav pentru a supravietui. Asta inseamna ca va trebui sa dezvoltati cateva avantaje speciale pentru a obtine un impuls, sa va ajutati sa iesiti in evidenta si sa va faceti mai potriviti pentru supravietuire in aceasta lume nebuna si moderna.

Pe masura ce lumea noastra devine din ce in ce mai conectata prin progresele tehnologice, devine din ce in ce mai evident ca invatarea unei alte limbi este benefica din mai multe motive, motiv datorita caruia o miscare inteligenta a dvs. ar fi aceea de a va inscrie la diferite cursuri de limbi straine. Aici prezentam doar cateva dintre numeroasele efecte secundare pozitive ale devenirii bilingve (sau multilingve).

retroboutique.ro

Avantajele invatarii unei limbi straine

  1. Intalneste oameni noi

Unul dintre cele mai fenomenale beneficii ale invatarii unei limbi noi? Usile va sunt deschise in intreaga lume. Daca invatati intr-o setare de grup, aveti imediat prieteni noi cu care sa va impartasiti cunostintele in noua limba. Daca nu, atunci odata ce mergeti undeva si puteti pune in practica efectiv ceea ce ati invatat, veti fi surprinsi de cat de deschisi sunt oamenii cand vorbiti limba lor materna.

  1. Angajatorii iubesc (si te vor iubi mai mult)

Daca acreditarile dvs. de CV includ fluenta intr-o a doua limba, sansele dvs. de angajare in economia de azi sunt mult mai mari pentru dvs. decat pentru cei care vorbesc o singura limba. Persoanele multilingve sunt capabile sa comunice si sa interactioneze in cadrul mai multor comunitati.

Angajatorii potentiali considera ca acesta este un atu valoros in setul de abilitati al unui angajat, deoarece se pot conecta cu o gama mai larga de oameni. In aceasta noua era a start-up-urilor, companiile intra din ce in ce mai mult pe noile piete. Cresteti valoarea personala si profesionala daca puteti negocia cu producatorii dintr-o alta tara sau comunicati cu clientii care nu vorbesc limba materna.

Nu mai vorbim, abilitatea dvs. de a vorbi o a doua limba transmite ca aveti motivare si determinare sa invatati noi abilitati, iar acest lucru va ofera de asemenea un avantaj competitiv fata de cei care nu au devenit inca bilingvi.

  1. Devine esential

Multi ar sustine ca bilingvismul devine o abilitate esentiala si necesara progresiv pentru oricine doreste sa tina pasul cu economia globala in crestere rapida de astazi. Pe masura ce tot mai multi oameni recunosc importanta invatarii unei limbi suplimentare, cei care vorbesc doar o limba vor incepe sa ramana in urma in schimbarea noastra catre o societate globala mai integrata si conectata.

  1. Este minunat pentru calatorii

Filozoful austriac Ludwig Wittgenstein este creditat ca a spus ca „limitele limbajului tau sunt limitele lumii tale” si avea dreptate.

Cunoasterea mai multor limbi iti deschide posibilitatile de destinatie de vacanta. Calatoria printr-o tara straina devine mult mai usoara daca puteti vorbi limba tarii respective. Fluenta nu este necesara.

Localnicii de oriunde apreciaza ca v-ati ocupat timpul cel putin pentru a incerca sa invatati si sa comunicati in limba lor. Acesta arata un nivel mai mare de respect si este un mod usor de a intalni oameni noi. De asemenea, a ajunge la un nivel confortabil de vorbire intr-o limba straina este un motivator excelent pentru a va scoate acolo si a va exersa noua limba intr-o tara noua.

  1. Dupa ce ati invatat o limba straia, este mult mai usor sa invatati o alta limba straina

Pe masura ce incepeti sa invatati o a doua limba, veti constata ca tehnicile de achizitie pe care le utilizati pot fi aplicate si la invatarea altor limbi. Efectele cognitive pozitive ale invatarii vorbirii unei a doua limbi pot antrena creierul pentru a analiza si prelucra diferite structuri lingvistice. Nu este specifica primei tale limbi, ci o abilitate care poate fi aplicata invatarii oricarei limbi.

Invatarea unei limbi straine sporeste capacitatea de a reproduce procesul cu mai multe limbi. Aceasta se numeste „constientizare metalingvistica”, unde creierul tau invata sa identifice tehnicile de invatare a unei limbi si sa le descompuna intr-o serie de pasi.

Dupa ce ai invatat o limba, pastrezi memoria musculara. Creierul tau va intelege intrinsec cum sa inveti o limba si cum sunt structurate diferite limbi, printr-o constientizare crescuta a sintaxei, a gramaticii si a structurii propozitiei.

  1. Devii mai inteligent

Dobandirea unei a doua limbi iti imbunatateste memoria si iti creste durata de atentie. Procesul de a deveni bilingv iti exercita creierul, te provoaca sa te concentrezi si iti creste abilitatile de rezolvare a problemelor.

Studentii bilingvi tind sa obtina un scor mai mare la testele standardizate decat studentii monolingvi, in special in domeniile vocabularului, cititului si matematicii. Pe masura ce invatati sa comutati de la o limba la alta, va imbunatatiti abilitatile de multitasking.

S-a aratat, de asemenea, ca persoanele bilingve sunt mai logice si mai rationale, au abilitati mai bune de luare a deciziilor si sunt mai perceptive si constiente de mediul inconjurator.

  1. Vei ramane mai inteligent mai mult timp

Cercetari recente au aratat ca bilingvismul poate evita efectele Alzheimerului si dementei pana la ani. Indiferent de nivelul lor de educatie, sex sau ocupatie, subiectii bilingvi din studiul legat au experimentat debutul Alzheimer, in medie, 4 1/2 ani mai tarziu decat au facut-o subiectii monolingi.

Rezultatele studiilor din Academia Americana de Neurologie arata ca vorbirea mai multor limbi creste cantitatea de cai neuronale din creier, permitand prelucrarea informatiilor printr-o mai mare varietate de canale.

De asemenea, au inceput sa demonstreze ca multilingvismul imbunatateste dezvoltarea in zonele creierului in functia si atentia executiva, indiferent de varsta pe care a invatat-o limba.

Acestea sunt doar cateva dintre avantajele pe care vi le poate oferi cunoasterea uneia sau a mai multor limbi straine, motiv datorita caruia consideram ca este indicat sa va inscrieti la cursuri de limbi straine.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation