De ce ar trebui sa cumperi computere refurbished?

De ce ar trebui sa cumperi computere refurbished?
Cu totii am avut experienta de a cumpara ceva foarte scump, de a aduce respectivul obiect acasa, de a-l scoate din cutia frumos ambalata, doar pentru a observa ca ceva nu e in regula. Poate este zgariat sau prezinta urme de lovire.

Sau poate ca ii lipseste o optiune pe care te-ai fi asteptat s-o aiba. Sau poate ca pur si simplu nu functioneaza cum trebuie. Si in toate aceste cazuri, lucrul natural pe care oricine il face, este fara doar si poate sa trimita produsul inapoi.

Pentru cele mai bune calculatoare refurbished cu licenta si garantie, intra pe DiablosComputer.ro!

Atunci cand vine vorba despre produse tehnologice asa cum ar fi pc-urile desktop sau laptop-urile, dar chiar si imprimantele, smartphone-urile, sansele ca obiectul pe care l-ai trimis inapoi la producator sa ajunga din nou pe rafturile magazinelor, sunt unele foarte mari. Si probabil ca le vei gasi la preturi mult mai bune decat cel cerut initial.

retroboutique.ro

Asta nu din cauza faptului ca produsul respectiv se afla intr-o conditie proasta. Pur si simplu, poate ca o alta persoana nu are nevoie de optiunea pe care o doreai tu atat de mult sau poate ca nu este genul care sa ia in seama si cea mai mica zgarietura, asa ca device-ul in sine, la un pret mai mic, va fi cu siguranta cumparat mai devreme sau mai tarziu, de altcineva.

Tinand cont de aceste practici, o persoana poate gasi astfel un sistem foarte puternic dar reconditionat (refurbished, remanufactered, reconditioned, pre-owned), la preturi mult mai mici decat device-urile noi ce nu au trecut prin procesul de reconditionare.

Reconditionarea unui PC.

lensa.ro

Atunci cand vinzi o masina, “what you see it’s what you get”, adica ceea ce vezi este ceea ce vei avea. Desigur, poti schimba cauciucurile sau anumite parti componente, dar in general, partile cu urme de folosire ale masinii, vor ramane la fel. Acest lucru, este perfect valabil si in cazul unui PC.

Daca returnezi o masina sau un pc in prima luna de la cumparare, probabil ca iti vei recupera banii platiti (in functie de legislatia din tara respectiva). Din fericire, un pc este mult mai usor de adus la conditia de “aproape nou”. Vanzatorii il vor supune unor teste extinse, pentru a se asigura ca “mica zgarietura” pe care nu a suportat-o cumparatorul initial, este singura problema si ca sistemul nu are si alte probleme.

In cazul in care se gasesc si alte carente in functionare, sistemul este reparat corespunzator si repus in vanzare. Hard-discurile sunt formatate si un sistem nou de operare va fi proaspat instalat. Daca pc-ul este un desktop, probabil i se vor atasa un mouse si o tastatura noua.

Dupa acest proces, intregul sistem este testat cu ajutorul unor programe specializate pentru acest lucru, iar daca trece testul, este ambalat din nou in cutia originala si repus in vanzare.

Legal, produsul poate fi vandut fara probleme cu aceeasi titulatura de “nou”, dar cu siguranta pretul cerut va fi mai mic.

Be Sociable, Share!

One Thought on “De ce ar trebui sa cumperi computere refurbished?

  1. Refurbished on September 7, 2018 at 11:01 am said:

    Sunt un fan al echipamentelor IT refurbished, recent mi-am achiztionat inca un calculator refurbished si sunt foarte multumit de Diablos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation