Cum se foloseste corect un motoferastrau?

retroboutique.ro

Cum se foloseste corect un motoferastrau?Taierea cu lantul pe partea inferioara a lemnului este cea mai comuna si mai naturala modalitate de taiere. Ferastraul se trage usor si este usor de controlat prin mentinerea unui maner ferm. Taierea de pe partea inferioara a unei ramuri necesita taierea cu partea superioara a barei.

Acest lucru este un pic deranjant la inceput, deoarece poate fi complicat. Dar este sigur, atata timp cat sunteti bine pregatit si urmati toate celelalte masuri de precautie. Si in lucrul cu motoferastraie trebuie tinut cont de mai multe norme de siguranta.

Cu toate acestea, exista un punct pe bara pe care ar trebui sa-l evitati cu grija. Acest loc, numit zona de recul, este jumatatea superioara a varfului lamei. Daca zona de recul vine in contact cu ceva in timp ce lantul se misca, ferastraul se va lovi in sus si inapoi spre tine.

De aceea ferastraiele moderne cu lant sunt echipate cu o frana de lant proiectata pentru a opri lantul in cazul aparitiei unui recul. Este, de asemenea, motivul pentru care trebuie sa pastrati intotdeauna o prindere inconjuratoare cu degetul mare in jurul manerului din fata. Dar cea mai buna aparare este evitarea zonei de risc.

Cum sa stiti cand este timpul sa va ascutiti lantul

Un lant ascutit se taie bine, cu o forta foarte mica asupra barei, in timp ce un lant tocit tinde sa se plimbe pe suprafata fara sa taie. Daca fortati ferastraul sa-l convingeti sa taie, lantul se va toci de tot si are nevoie de ascutire. De asemenea, atunci cand lantul produce praf in loc de chipsuri, este timpul sa ascutiti lamele.

In primul rand, este important sa infasurati intotdeauna degetul mare al mainii stangi in jurul manerului din fata in timp ce taiati. Aceasta prindere inconjuratoare mentine ferastraul sub control in caz de recul.

In al doilea rand, atunci cand va deplasati din loc in loc cu ferastraul, chiar daca este numai pana la ramura urmatoare, indepartati intotdeauna mana dreapta de pe manerul din spate si purtati ferastraul langa voi cu mana stanga tinand manerul din fata.

Cumparati unelte de siguranta si purtati-le. Uneltele speciale vor opri adesea un lant in miscare si va vor salva coapsele. O casca cu ecran de fata si protectia urechii este o modalitate convenabila de a pastra protectia capului, a ochilor si a urechii intr-un singur pachet confortabil. Purtati cizme din otel inoxidabil, rezistente la taiere si o camasa cu maneci lungi pentru a va proteja impotriva zgarieturilor inevitabile.

Cand va ascutiti ferastraul cu lant, este usor sa  confundati dintii pe care i-ati ascutit si pe cei pe care nu in timp ce trageti lantul in jurul barei. Pentru a preveni confuzia, trebuie doar sa marcati fiecare dinte cu un marcator permanent dupa ce l-ati ascutit.

Stiti cat de mult costa repararea unui motor mic?  Formulele moderne pe gaz pur si simplu nu sunt la fel de rezistente la utilizarea unor combustibili prosti. Si atunci cand gazul incepe sa se descompuna, nu numai ca face ca motorul sa devina greoi, dar si impusca tot sistemul cu impuritati.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation