Cum se face corect epilarea?

Cum se face corect epilarea?Incepeti vara cu o piele catifelata si neteda. Descoperiti avantajele fiecarui mod prin care se pot indeparta firele de par nedorite si aflati mai multe trucuri care va ajuta sa indepartati durerea si sa obtineti un efect indelungat. Cea mai populara metoda prin care se face epilarea este cu ceara de unica folosinta.

Metodele prin care se elimina parul nedorit sunt foarte multe si indiferent daca faceti acest lucru acasa sau in saloane de specialitate va recomandam sa tineti cont si de unele sfaturi.

Crema epilatoare are dezavantajul ca substantele chimice care se afla in compozitia sa pot sa fie toxice si unele fire pot sa creasca in mod necorespunzator. Este o metoda foarte rapida dar este nevoie sa faceti un test de toleranta inainte.

Epilarea cu ceara calda se face cu ajutorul unui amestec de ceara si substante lipicioase. Efectul este indelungat iar perioada in care se vor vedea rezultatele depinde de la persoana la persoana. Procedeul este dureros si aveti nevoie de timp pentru ca tegumentul sa se adapteze, dar efectele mai putin placute se vor diminua in timp pentru ca firele de par vor fi mai fine si mai usor de indepartat.

retroboutique.ro

Epilarea utilizand ceara de unica folosinta are loc cu ajutorul unui aparat care va incalzi ceara si care se utilizeaza impreuna cu benzile speciale de hartie.

Epilarea faciala se face in general utilizand ceara rece din comert. Sunt benzi speciale cu ceara rece special destinate zonelor de pe fata. Benzile cu ceara se incalzesc in mana si ulterior se aplica pe pielea curatata bine.

Epilarea definitiva are loc in saloane si persoanele care fac aceasta operatiune au si licenta in acest sens. Cu toate acestea metoda nu este definitiva ci are un efect pe o durata foarte lunga.

Epilarea utilizand aparatele de ras este cea mai des utilizata metoda si se realizeaza acasa. Este comoda si rapida dar firele isi vor face aparitia dupa 2-3 zile si vor deveni din ce in ce mai aspre.

Nu atingeti semnele, negii sau alunitele atunci cand va epilati. Este recomandat sa nu epilati cu ceara sau prin alte metode firele de par aflate pe alunite. Nu va epilati inainte sau dupa sauna.

Nu utilizati deodorant sau creme cu alcool imediat dupa epilare, daca este necesar folositi produse cosmetice fara alcool. Nu stati in soare timp de o zi de la epilare si nici la solar si daca nu puteti evita sa stati la soare utilizati o crema pentru protectie solara cu un SPF mare.

Ceara liposolubila va fi aplicata cu ajutorul unui cartus cu rola sau cu o spatula si se va inlatura cu benzi speciale de apilat confectionate din bumbac sau din hartie. Aceasta ceara este lipisioasa si se potriveste pentru picioare si brate unde pielea nu este atat de sensibila. Se va aplica intotdeauna in sensul in care creste parul si se va inlatura in sens opus directiei de crestere a parului.

lensa.ro

Ceara traditionala se va aplica utilizand o spatula din lemn si se indeparteaza cu mana. Este destinata zonelor sensibile si zonelor in care parul are o prindere mai ferma.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation