Cum se aleg grundurile si amorsele?

Cum se aleg grundurile si amorsele?Grundul este materialul care se va aplica pe o suprafata din metal, lemn, zidarie si beton si care are rolul de a crea si o punte de legatura intre respectiva suprafata si urmatorul strat de material indiferent de care ar fi acesta.

Daca doriti sa obtineti un aspect deosebit la preturi rezonabile va recomandam sa cautati pe internet Stucco Veneziano pret si veti descopri produse de o foarte buna calitate.

In cazul grundurilor pentru vopsea lavabila, tencuieli decorative, sape, in cele mai multe cazuri le vati gasi sub numele de amorse si e bine de stiut ca indiferent de ce denumire ar avea acestea au in general acelasi rol: sunt punti de legatura si au alte roluri speciale foarte bine definite de un producator.

De asemenea, un rol la fel de important jucat de grund este acela de a oferi protectie obiectelor metalice contra coroziunii si in cazulĀ  produselor din lemn de a le proteja contra algelor, muschilor, mucegatiului si carilor.

retroboutique.ro

In momentul in care discutam despre grunduri destinate suprafetelor minerale acestea au rolul de a intari suprafata de suport si de a fixa paful.

E bine de stiut ca pe langa cele trei categorii foarte bine cunoscute mai aste o alta categorie de grunduri si anume grundurile speciale care au proprietati aparte definite de catre producatori. De exemplu sunt grunduri care formeaza o bariera de vapori care au la baza poliuretani, grunduri care au aplicatii speciale si grunduri epoxidice.

Va trebui ca in prmul rand sa tienti cont de tipul de suprafata ce urmeaza a fi grunduita precum metalul, lemnul sau suprafata minerala.

Ulterior va trebui sa determinati unde va fi amplasata aceasta suprafata ce urmeaza a fi grunduita. Trebuie sa determinati si daca suprafata, obiectul grunduit sau piesa vor fi supuse unor conditii extreme.

Un aspect pe care este bine sa il stim este cel ca odata cu dezvoltarea poluarii sunt tot mai mult producatori care au inceput sa creeze grunduri si vopsea ce se pot dilua in apa. In cazul in care alegeti un grund ce se dilueaza in apa atunci stratul final va trebui sa fie de acelasi tip. In cazul grundului pentru metal va trebui sa luati in calcul si tipul de metal pentru ca sunt grunduri pentru metale neferoase si grunduri pentru metale feroase.

Pentru grundurile destinate lemului vom tine cont daca lemnul este afectat de insecte sau mucegai sau daca lemnul este ud. Grundurile pentru suprafete minerale denumite si amorse se aleg tinand cont in primul rand de tipul de suprafata: neabsorbanta, absorbanta sau critica.

Dupa ce alegem grundul si masuram si suprafata care urmeaza a fi grunduita se trece la cumpararea produsului calculand si cantitatea necesara tinand cont de specificatiile pentru consum pe care le da producatorul si de numarul de straturi care se vor aplica.

Va recomandam ca toata cantitatea sa fie dinĀ  acelasi pachet pentru a se evita diferentele de nuanta.

lensa.ro

Nu uitati nici de diluant care este necesar pentru curatarea instrumentelor utilizate in procesul de vopsire, exceptie facand aici cele care au fost utilizate pentru vopsele care se dilueaza cu apa.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation