Cum se aleg ghetele pentru barbati?

retroboutique.ro

Cei mai multi barbati poarta pantofi casual si sport, iar la ocazii speciale pantofi de costum si nimeni nu discuta foarte mult despre ghete. Pentru ca pe Neer.ro pot fi gasite cele mai frumoase modele de ghete pentru barbati, este necesar si un ghid care sa ajute la gasirea pantofilor potrivit.

Ghetele pana la glezene

Aceste ghete vin in general cu laterale elastice pentru a fi mai usor de incaltat si sunt de obicei din piele de caprioara. Se mai numesc si ghete chelsea, pentur ca asa au fost cunoscute atunci cand au aparut in 1800. Ulterior, in perioada Beatles au fost reintroduse in trend si apreciate la adevarata lor valoare.

lensa.ro

Aceste ghete sunt semi-casual, dar la moda. Pot fi purtate cu blugi inchisi la culoare si cu un blazer, cu o haina sport sau cu o geaca de piele.

Ghete cu siret

Ghetele cu sieret sunt usor de purtat la orce tinuta. Sunt realizate din mai multe tipuri de materiale si sunt potrivite inclusiv la pantaloni de costum, blugi si blazere.

Stil: Cizmele cu varful capului au o sapca dreapta deasupra degetelor. Aceste cizme de piele sunt considerate mai formale si pot fi purtate cu pantaloni rochii, chinos, blugi draguti si blazere.

Ghetele pana la jumatatea gabei

Aceste ghete sunt similare cu cizmele si au o cusatura dreapta in bot de cele mai multe ori. Aceste cizme se mai numesc si Wingtip si au perforatii decorative de-a lungul cusaturilor. Initial s-au numit pantofi brogue si erau facute din piele netratata. In prezent sunt purtatela birou si sunt considerate mai casual decat ghetele de mai sus.

Bocancii insulari

Aceste ghete isi au originea in anii ’50 fiind incaltamintea de lupta purtata de soldatii britanici din al doilea razboi mondial. Au mai putine cusaturi decat celelalte tipuri de ghete si sunt mai usor de incaltat.

De obicei sunt facuti din piele naturala sau artificiala intoarsa de culoare galbena,  cu talpi din cauciuc si latex. Aceste ghete se situeaza intre imbracaminte formala si casual si sunt purtate inclusiv de vedere.

Ghetele care trec usor de glezna

Acestea sunt cizme de calarie care depasesc glexna, cu un varf rotunjit si cu toc mic. Curelele sunt o caracteristica definitorie. Se ataseaza de margini si pot fi fixate cu o catarama. Aceste ghete isi au originea in India anilor ’20, unde erau purtate de calaretii locali. Apoi, in 1927, Saks Fifth Avenue a inceput sa vanda aceste cizme ca haine vestimentare in vest.

Ghetele de calarie

Ghetele de calarie ajung pana la genunchi si sunt adesea confectionate din piele tratata. Sunt utilizate in special la calarie, vanatoare si spectacole. Cizmele inalte protejau odata picioarele calaretilor de contactul cu saua. Asta s-a intamplant pana cand au aparut pantalonii de calarie speciali care protejau coapsele.

Acestea sunt cele mai importante piese din categoria ghete incaltaminte barbati si in functie de stilul personal al purtatorului, pot fi gasite unele dintre cele mai interesante modele pe Neer, la preturi foarte avantajoase, astfel incat sa fie construita o adevarata colectie.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation