Cum scapam de soareci?

Cum scapam de soareci?Soarecele de casa este cel mai mic inamic dintre rozatoarele domestice. Initial, aceasta rozatoare a trait in Mediterana si in peisajele din stepa din Asia.

Astazi se gasesc in apropierea asezarilor umane din intreaga lume, si din pacate iau cu asalt casele, birourile si hotelurile printre altele, insa cei aflati intr-o asemenea situatie, pot solicita o oferta deratizare birouri de la 3d-deratizarecompleta.ro, accesand https://www.3d-deratizarecompleta.ro/firma-deratizare-bucuresti-completa,  pentru eliminarea soarecilor.

Fapte interesante despre soareci

Oriunde sunt oameni, exista si soareci de casa. Ei locuiesc in pereti, podele sau pe structura acoperisului. In cladiri exista trei tipuri de soareci: soarecele de casa, mai rar soarecele de camp, si soarecele de lemn. Soarecele de casa este un omnivor, dar prefera semintele si produsele din cereale. Varsta maxima a acestui tip de soarece este de 18 luni.

Soarecii de lemn se simt cel mai confortabil in aer liber, dar vin in casa toamna, in cautarea caldurii si a hranei pentru iarna.

Soarecii de lemn traiesc in principal prin consumul de alimente pe baza de plante, cum ar fi nuci, crengute proaspete si muguri. In gospodarie, cu toate acestea, soarecii nu sunt atat de pretentiosi. Acestea se hranaesc cu aproape orice, de exemplu sapun, ceara de lumanare, chit de fereastra si multe altele.

 • Soarecii pot aluneca printr-o gaura de 6-7 mm. Adica diametrul unui pix.
 • Soarecii pot sari 30 cm.
 • Soarecii au o lungime de aproximativ 10 cm, neincluzand coada.
 • Soarecii sunt maturi sexual dupa trei saptamani. Un experiment cu 24 de soareci (12 barbati si 12 femei) a rezultat in 2000 de soareci pe o perioada de 8 luni.
 • Soarecii de casa supravietuiesc fara acces la apa.

Unde locuiesc soarecii de casa?

lensa.ro

In ciuda mobilitatii sale considerabile, soarecele de casa adera la un teritoriu fix si relativ mic pe care isi urmareste cautarea de hrana. Mancarea soarecului de casa consta in toate produsele posibile si deseuri de origine vegetala si animala. Se scurg de la o sursa de hrana la alta si, daca este posibil, se muta in mai multe locuri de hranire.

Daune cauzate de soareci

Pagubele pe care le-au provocat nu se limiteaza doar la alimente sau furaje. Soarecii de casa deterioreaza si carti, materiale textile, covoare, paturi de pene, mobilier si tot felul de materiale de ambalare.

In plus, aceste rozatoare deosebit de periculoase, pot transmite de asemenea diverse boli oamenilor si animalelor de la ferma, sau personalului unui birou sau a unui hotel de exemplu.

Rozatoarele pot deveni o problema serioasa pentru compania, produsele, angajatii si clientii dumneavoastra. Ele raspandesc boli, contamineaza produsele si pot provoca opriri de productie, deficiente de siguranta si uneori chiar incendii.

Prezenta sobolanilor si a soarecilor duce inevitabil la reclamatii ale clientilor, retragerea produselor si la crearea unei reputatii proaste, iar toti acesti facotori duc apoi la o pierdere financiara.

Preveniti soarecii in interior si in aer liber

In randurile care urmeaza, puteti descoperi cateva sfaturi bune despre cum sa preveniti infiltrarea soarecilor in casele, gospodariile sau afacerile dvs:

 • Curatati aproximativ 0,5 m in jurul bazei casei si pastrati-o ordonat, astfel incat rozatoarele sa nu se poata ascunde nicaieri.
 • Sigilati fisurile dintre podea si fatada, precum si gauri in perete cu material adecvat, astfel incat rozatoarele sa nu poata intra.
 • Sigilati fisurile din podea si pereti cu un material adecvat.
 • Verificati sistemul de canalizare si drenurile. Acestea trebuie sa fie prevazute cu grile fixabile. Sistemul de canalizare este o metoda tipica de distributie a sobolanilor.
 • Verificati camerele care sunt rareori accesate, cum ar fi pivnitele, mansardele, incaperile de depozitare, garaje, cutii electrice si altele asemenea. Sobolanii si soarecii pot cuibara usor aici
 • Evitati depozitarea marfurilor si instrumentelor direct pe perete. In acest fel, urmele rozatoarelor pot fi recunoscute mai rapid, iar animalelor li se ofera mai putin adapost in acelasi timp.
 • Evitati tufisurile si plantele catarate pe fatada, deoarece rozatoarele pot urca bine si le place sa se ascunda in vegetatie
 • Inchideti porti, usi si geamuri joase. Curentii de aer pot atrage rozatoare curioase.
 • Asigurati supape si arbori de ventilatie cu plase metalice.
 • Verificati daca capacul cosului de praf este bine asezat si mediul este curat si ordonat.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai eficiente sfaturi pe care le puteti lua in considerare pentru a preveni o posibila infestare cu soareci.

In cazul in care va confruntati cu o infestare cu soareci, puteti incerca sa folositi diferite capcane pentru capturarea acestora, sau puteti chiar sa cumparati din comert, diferite otravuri despre care se spune ca sunt deosebit de eficiente in omorarea soarecilor.

Daca insa observati ca rezultatele nu sunt cele dorite, trebuie sa luati legatura cu specialistii in servicii de deratizare. Acestia folosesc doar otravuri foarte periculoase, care nu se gasesc in comert, si care sunt capabile sa ucida soarecii. In plus, ei dispun si de tot felul de capcane pentru eliminarea rozatoarelor.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation