Cum sa cumperi corect diamante

Este foarte important sa cumparati o piatra pretioasa in lumina zilei, pe vreme buna si cu expunere la nord. In aceste conditii, va aparea adevarata culoare a diamantului.

In absenta acestor conditii, este de preferat sa folositi o lampa decat lumina zilei. In toate bijuteriile bune gasiti lampi care sunt echipate cu lampi speciale, numite lampi in lumina rece, care sunt folosite pentru selectarea diamantelor. Nu se recomanda tuburi fluorescente. Va invitam la Royal Diamante pentru a gasi cele mai bune diamante.

retroboutique.ro

Certificat gemologic

Trebuie sa se solicite sistematic un certificat gemologic pentru diamante care cantaresc mai mult de 0,50 carate.

Acesta trebuie sa fie eliberat de un laborator de gemologie de renume international cu o reputatie excelenta. O lista a acestor laboratoare poate fi gasita pe site-ul nostru: certificat de diamant.

lensa.ro

Acest raport gemologic include toate caracteristicile principale ale diamantului, este o adevarata carte de identitate a diamantului si nu poate fi confundat cu altul.

Daca doriti sa aveti mai multe informatii despre reputatia unui anumit laborator de gemologie, despre certificat sau daca aveti vreo indoiala, contactati mai multi profesionisti pentru a obtine opinia lor.

Caracteristicile diamantului trebuie verificate intotdeauna. Intr-adevar, pot exista diferente destul de semnificative de pret intre doua diamante cu o greutate egala, dar culori sau puritati usor diferite.

Luati un exemplu, propunem un diamant de 1 carate are nici un certificat, sa spunem ca acest diamant este clasificat ca F puritate de culoare VS1 si, teoretic, acest diamant ar costa aproximativ 14,280.00 € (pret in comertul cu amanuntul).

Ar fi suficient ca acest diamant are o valoare mai mica puritate, adica a fost VS2, astfel incat pretul sau este de 12.600,00 €, adica aproximativ 11,76% mai putin (1,680.00 €), care nu este neglijabil, in momentul cumpararii.

Prin urmare, importanta certificatului, adevarata carte de identitate a diamantului. Multumita lui puteti sa stiti cu adevarat ce cumparati.

Dar, atentie, un certificat nu este o garantie a calitatii deoarece, de fapt, un diamant poate avea un certificat, dar poate fi de proasta calitate (puritate, culoare, proportii, simetrie, fluorescenta etc.). Prin urmare, importanta cunoasterii de a “descifra” un certificat si de a il citi cu atentie.

O propozitie mica in certificat, Clarity enhanced sau Color enhanced, va va solicita sa reactionati imediat. Este in prezenta unui diamant a carui puritate sau culoare a fost modificata artificial, iar pretul unui astfel de diamant scade brusc (de la 60 la 80%).

Daca stiti 4 C (greutate, culoare, puritate, dimensiune), trebuie doar sa cunoasteti pretul acestui diamant in comertul cu amanuntul. Pentru aceasta puteti accesa sectiunea “Pretul diamantului” pentru a compara pretul stabilit in bijuterii si pretul stabilit pe pagina noastra si, daca vedeti o diferenta prea mare puteti sa nu cumparati.

Nu este necesar sa se ia in considerare numai cele 4 criterii principale ale diamantului (greutate, culoare, puritate, marime) la momentul achizitionarii unui diamant.

De fapt, proportiile diamantului, fluorescenta sau finisajul acestuia sunt alte criterii importante. Un diamant de puritate foarte buna si o culoare foarte buna, dar care are o fluorescenta foarte puternica sau o proportie calificata ca “saraca” va avea pretul redus semnificativ.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation