Cum sa ai facturi mici la energia electrica?

lensa.ro

Cum sa ai facturi mici la energia electrica?Facturile tale la energia electrica pe care o consumi acasa sau la birou, in afacerea pe care o ai, pot fi mai mici daca vei folosi echipamentele potrivite si vei acorda atentie unor aspecte importante care te ajuta sa faci economii destul de mari in fiecare zi.

Pentru cele mai bune astfel de echipamente, vezi site-ul oficial Electro Global si vei putea gasi, cu siguranta, tot ceea ce cauti pentru tine.

Multe dintre aparatele electronice si electrocasnice pe care le folosesti au fost concepute astfel incat sa iti permita economisirea energiei electrice. Ele au optiuni avansate de configurare ce iti permit acest lucru. Televizoarele LCD si cele de tip LED consuma cu circa 60% decat cele vechi, cu tub catodic. Trebuie sa stii, insa, ca ele consuma energie chiar si atunci cand sunt in Stand-By. In functie de luminozitatea ecranului, consumul creste si el, iar televizoarele care isi ajusteaza automat aceasta functie iti aduc un castig in plus.

Daca esti adeptul ultimei tehnologii in acest domeniu si vrei sa iti cumperi un televizor cu rezolutie Ultra High Definition (UHD sau 4K TV), atunci trebuie sa stii ca acest tip de televizor nu a fost optimizat pentru un consum efcient de energie. In aceasta situatie se gasesc primele modele lansate pe piata de producatori deoarece ei s-au grabit sa ofere consumatorilor ultima tehnologie in domeniu, fara a avea timp sa imbunatateasca aceste aparate pentru un consum cat mai mic.

Pe piata de profil exista acum chiar si aparate care iti ofera informatii in timp real in legatura cu consumul de energie din locuinta ta. Prin folosirea lor te asiguri ca aparatele pe care le detii in casa nu consuma mai mult decat trebuie in niciun moment al zilei. Niciun aparat electronic sau electrocasnic din locuinta ta nu trebuie folosit in exces deoarece el iti va mari consumul de energie.

Masina de spalat vase poate fi folosita atunci cand ai destul de multe vase pentru a o putea umple. Mai multe cicluri de spalare repetate, in locul unuia in care masina e plina, iti vor incarca in mod inutil factura de energie a locuintei tale.

Acelasi lucru este valabil pentru masina de spalat rufe. Utilizarea ei optima inseamna si un consum optim de energie, iar acesta poate fi obtinut cand folosesti programul corect de spalare a rufelor tale, cand nu o utilizezi doar pentru cateva articole si cand folosesti un detergent bun.

retroboutique.ro

In timpul folosirii aparatului de aer conditionat, toate ferestrele trebuie sa fie inchise, la fel si usa de la intrare. Daca etanseitatea ferestrelor nu este asigurata, atunci aparatul de aer conditionat nu va fi eficient in rezultatele oferite si va consuma mai mult decat este nevoie. Atunci cand il cumperi, ai grija sa alegi unul care sa fie incadrat intr-o clasa energetica cat mai buna posibil. Recompensa unei alegeri inspirate va veni mai tarziu pentru tine, in timp, atunci cand vei plati tot mai putin la factura de energie electrica a locuintei tale.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation