Cum poti evita accidentele rutiere

Cum poti evita accidentele rutiereIn primul rand oricat de vigilent ai fi trebuie sa tii minte ca nu poti calatori fara asigurari auto. In continuare iti explicam cum sa faci astfel incat sa eviti cele mai multe accidente rutiere.

Puteti evita accidentele in timp ce conduceti, stand in alerta, conducand limita de viteza si folosindu-va de semnalul corespunzator. In plus, conducand in mod responsabil, va puteti reduce substantial riscul de a va implica intr-un accident sau o coliziune. Daca sunteti incepator, asigurati-va ca aveti suficienta practica, ca va instruiti pentru conditii meteorologice nefavorabile si ca va limitati conducerea in timpul noptii pentru a evita accidentele.

Conduceti defensiv

Fii pe faza. In afara de pastrarea ochilor pe drum, ramaneti alertati verificand frecvent oglinda din spate si oglinzile laterale. Verificati daca autovehiculele sau masinile care se deplaseaza prea aproape de dvs. depasesc viteza. De asemenea, fiti constienti de zonele oarbe si asigurati-va ca le verificati inainte de comutarea benzilor.

Asigurati-va ca urmariti drumul pentru copii si animale, in special in locuri de parcare si zone rezidentiale.

Urmati limita de viteza. In general, limitele de viteza sunt afisate la fiecare trei pana la cinci mile. Asigurati-va ca urmariti indicatoarele de viteza si ajustati viteza in consecinta. Daca nu cunoasteti limita de viteza, limitati viteza la 48 km / h daca conduceti pe strada in oras si la 96 km / h daca conduceti pe autostrada.

Retineti ca cu cat conduceti mai repede, cu atat mai putin timp de reactie aveti cand trebuie sa evitati accidentele.

retroboutique.ro

Acordati atentie semnalelor de trafic. Uita-te pentru semafoare, trecere pietonala, zona scolara si semne de oprire. In plus, luati in considerare semnele de avertizare, cum ar fi fuzionarea traficului, directia oblgatorie si intoarcerea, pentru a numi cateva. In acest fel, puteti evita eventualele coliziuni, precum si amenzile de trafic.

Folositi la randul dvs. semnalele corespunzatoare. Puneti semnalul cu cel putin 25 de m inainte de a avea nevoie de el. In acest fel, celelalte masini din spatele tau vor avea timp suficient pentru a-si incetini viteza sau pentru a schimba benzile inainte sa-ti urmezi traiectoria.

In plus, asigurati-va ca va opriti semnalul dupa ce ati pornit sau ati schimbat culoarul pentru a evita confuzia altor autovehicule.

Lasati soferii agresivi sa va depaseasca. Soferii agresivi vor accelera, claxona, vor da flash-uri si te vor sacai. Cel mai bun lucru pe care trebuie sa-l faci in aceasta situatie este sa incetinesti si sa-i lasi sa te treaca sau sa te duci in drumul tau. Ideea este de a crea distanta intre dvs. si un conducator agresiv.  Cu cat este mai mare distanta dintre tine si un sofer agresiv, cu atat vei fi mai sigur.

Mentineti o distanta corespunzatoare intre dvs. si alte masini. In acest fel, veti avea timp suficient pentru a reactiona daca ceva nu merge bine, ca o explozie a anvelopei. In plus, oferindu-va suficient timp pentru a ajunge la locurile de care aveti nevoie pentru a merge mai departe, puteti evita sa trebuiasca sa accelerati si sa franati brusc.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation