Cum poți crește în casă un palmier Licuala?

Cum poți crește în casă un palmier Licuala?Palmierii sunt printre cele mai apreciate plante de interior, dată fiind eleganța, amploarea și frumusețea lor. Pot umple minunat un spațiu gol dacă asta este ceea ce dorim sau pot aduce o notă de prospețime și de exotism amenajărilor.

Cu toate acestea, nu toată lumea dispune de condițiile de creștere și dezvoltare de care are nevoie palmierul, dar asta nu înseamnă că este imposibil să creșteți un palmier în propria locuință.

Palmierii sunt printre cele mai populare plante tropicale de interior și necesită condiții de lumină puternică și spațiu amplu pentru a se dezvolta. Dacă dispuneți de aceste condiții, atunci puteți achiziționa oricând un palmier în ghiceci Licuala pentru a vă bucura de frumusețea tropicală a acestei plante.

Ce tipuri de palmieri se pretează pentru creșterea în interior?

Deși palmierul Licuala este una dintre cele mai atrăgătoare specii de palmier, asta nu înseamă că doar el poate fi crescut în interiorul locuințelor. La rândul său, palmierul chinezesc evantai este la fel de popular și este totodată o plantă excelentă de interior pentru o cameră însorită. Dacă beneficiază de îngrijirea necesară, poate ajunge la 2 metri lungime.

retroboutique.ro

Are o creștere lentă și prezintă un singur trunchi vertical și frunze mari. Palmierul european este la fel de atractiv și poate fi crescut în interior. Prezintă tulpini multiple, unele chiar de 1 metru, iar frunzele în formă de evantai cresc deasupra unei tulpini, sunt de culoare verde și măsoară aproximativ 61 cm la maturitate.

Cum puteți alege un palmier ușor de crescut?

Pentru a vă bucura de frumusețea atrăgătoare a palmierului și pentru a-l crește fără să întâmpinați probleme, este foarte important să alegeți cu mare atenție un palmier sănătos sau să îl comandați dintr-un magazin de mare încredere.

În general, cu cât planta este mai sănătoasă când o aduceți acasă, cu atât este mai probabil să prospere dacă i se acordă atenția corectă. Nu alegeți un palmier în ghiveci cu sol extrem de uscat, frunze brune sau deteriorate. Palmierii ar trebui să aibă un frunziș verde bogat și un port drept și sănătos. Plantele sănătoase sunt mai ușor de îngrijit, nu prezintă provocări și se acomodează foarte rapid.

Cum puteți crește un palmier în interior?

În primul rând, pământul pe care îl veți folosi pentru creșterea palmierului și pentru replantarea sa într-un nou ghiveci trebuie să fie bine drenat. Recipientul pe care îl veți folosi la replantare trebuie să fie prevăzut cu mai multe orificii de drenaj. Solul trebuie să fie umed tot timpul în perioada sezonului de vegetație, deși este esențial să evitați suprasaturarea, care ar putea duce la putrezirea rădăcinilor.

Creșterea oricărui tip de palmier, inclusiv palmierul în ghiveci Licuala nu este deloc dificilă atât timp cât îi asigurați o temperatură de cel puțin 13-16 grade Celsius. Amplasați palmierul cât mai departe de calorifere și de aparatul de aer condiționat, pentru a-l feri astfel de fluctuațiile de temperatură.

Spre deosebire de alte specii de palmieri, palmierul Licuala se descurcă foarte bine cu cel puțin patru ore de lumină solară directă în fiecare zi. O fereastră orientată spre sud sau vest este ideală pentru un palmier. Înainte de a uda palmierul, lăsați solul să se usuce puțin, în special iarna.

Puteți totuși să îi pulverizați apă zilnic pentru a menține nivelul de umiditate ridicat. Dacă vârfurile palmierului devin maronii, umiditatea este prea scăzută. O aplicare sumară de îngrășământ de la sfârșitul iernii până la începtul toamnei va ajuta palmierul să beneficieze de o bună stare de sănătate.

lensa.ro

Acarienilor le plac frunzele prăfuite, așa că este esențial să curățați palmierul în mod regulat, iar dacă acarienii devin totuși o problemă, utilizați un amestec de apă cu săpun pentru a controla infestarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation