Cum montam peretii din gips-carton?

Cum montam peretii din gips-carton?Tendinta din ce in ce mai mare in ultima perioada, in ceea ce priveste constructiile si imbunatatirile pe care le putem aduce acestora, se refera majoritar la caracteristicile de izolare fonica, termica si la protectia impotriva apei. Daca problematica hidroizolatiilor este una mai aparte, in ceea ce priveste strict izolarea termica si fonica, putem spune faptul ca acestea sunt elemente foarte usor de realizat.

Nu implica nici investirea de sume mari de bani in fel de fel de scule electrice sau in materiale speciale, iar partea de manopera este destul de facil de realizat de catre oricine, nefiind necesare studii aprofundate de inginerie.

Peretii executati din gips- carton au o capacitate de izolare fonica si termica foarte ridicata, sunt foarte subtiri, ceea ce se reflecta ca avantaj prin furnizarea unui spatiu destul de amplu locuintei noastre. Datorita faptului ca nu necesita procedee complexe de punere in opera, la finalizarea lucrarii vor exista si costuri reduse in ceea ce priveste evacuarea si depozitarea deseurilor rezultate.

Folosirea placilor de gips-carton a devenit din ce in ce mai uzuala in cazul executiei de pereti despartitori, atat in cazul camerelor propriu-zise, cat si in cazul mansardelor, oferind o serie intreaga de beneficii. Unul dintre cele mai cunoscute deja, este faptul ca materialul este deosebit de usor, ceea ce nu afecteaza in mod deficitar greutatea proprie a constructiei. Un alt avantaj consta in montarea deosebit de facila a profilelor de sustinere a placilor, pentru aceasta nefiind necesare decat o serie de scule electrice si cateva suruburi autofiletante.

Inainte de inceperea oricarei etape, pentru delimitarea peretilor despartitori sunt necesare masuratori ample ale spatiului, luand in calcul, fireste, golurile necesare usilor, dar si pe cele aferente spatiilor tehnice pentru instalatiile ce vor trebui montate sau rearanjate.

Profilele necesare sustinerii placilor de gips- carton se taie la dimensiunea dorita si se pozitioneaza spre a fi realizate imbinarile. Fixarea acestora, in functie de dimensiunile totale de perete poate fi efectuata la o distanta de aproximativ 50- 60 cm. Profilele verticale vor fi taiate si ulterior montate in functie de inaltimea camerei.

In mod uzual, proiectantii adopta inaltimea etajului ca fiind 2,8 metri, insa, in din ce in ce mai multe cazuri, aceasta dimensiune se modifica in functie de destinatia camerei. Profilele verticale sunt pozitionate in cadrul orizontal, si cu ajutorul unor scule electrice specifice, de tipul surubelnitelor electrice, se poate realiza imbinarea profilelor cu suruburi autofiletante.

Nu sunt necesare scule sau echipamente foarte performante pentru executia acestor tipuri de lucrari, acestea putand fi achizitionate din orice magazin de profil. Ca recomandare, va putem spune faptul ca cele mai cunoscute si apreciate scule electrice cu acumulator de mana le puteti gasi pe site-ul www.epinvest.ro, atat pentru executia lucrarilor de mici si mari dimensiuni, cat si pentru lucrari specifice de amenajare a casei si gradinii.

Pentru ca eficienta sistemului din punct de vedere al termoizolarii si fonoizolarii sa fie indeplinite, se trece la montarea vatei minerale de sticla. Ulterior, peste vata minerala se aplica placile de gips- carton, iar rosturile vor fi acoperite cu un chit de rosturi.

O atentie sporita trebuie acordata in cazul utilizarii materialelor, incercand pe cat posibil sa folosim placile de gips carton intregi, in cazul pozitionarii instalatiilor de orice natura si la asigurarea rosturilor transversale si verticale, precum si la dispunerea rosturilor situate la jonctiunea perete- podea.

In final, putem spune cu convingere faptul ca aceste materiale pot fi folosite in deplina siguranta, asigurand un confort suplimentar casei noastre si ajutandu-ne sa imbunatatim atat caracteristicile tehnice ale acesteia cat si pe cele ce tin de consumul energetic.

Desi la momentul actual o polemica intreaga este deschisa pe marginea utilizarii placilor de gips-carton in detrimentul tencuielii obisnuite, putem spune cu certitudine faptul ca aceste materiale par a castiga destul de mult teren in ceea ce priveste atat inovatiile in constructii si amenajari interioare, cat si in ceea ce priveste preferintele utilizatorilor.

Alte stiri actuale :

1. Pereţii portanţi din gips-carton
2. Gospodării tradiționale sălăjene incluse într-un circuit turistic
3. Pentru cei care isi cauta un loc de munca
4. 12 idei de design pentru curtea din fata casei
5. Albul este culoarea verii: Cum să ne îmbrăcăm şi să ne amenajăm casa FOTO
6. 3 propuneri pentru interilare de vară