Cum functioneaza o casa de amanet?

Cum functioneaza o casa de amanet?Numarul persoanelor care au calcat macar o data in viata lor pragul unei case de amanet nu este tocmai mic, iar multe dintre acestea sunt clienti care revin cu regularitate pentru a-si amaneta obiectele de valoare si a obtine rapid un imprumut.

Existenta inca din Antichitate, casa de amanet a trecut prin diferite transformari de-a lungul timpului, de la a fi interzisa, pana la imprumutarea oamenilor saraci in schimbul unui comision modest, peĀ  cand exista Muntele de Pietate.

Oamenii apeleaza la casele de amanet atunci cand au nevoie de bani, dar nu pot apela la prieteni, familie sau la o banca. Reprezinta o modalitate rapida de a obtine un imprumut atunci cand ai nevoie de bani intr-un timp scurt si detii un obiect de valoare pe care il poti lasa drept garantie.

De la amanet telefoane Bucuresti, ai posibilitatea de a-ti amaneta diferite electrocasnice, tablete, laptopuri, calculatoare sau chiar tablouri si instrumente muzicale, amanetarea este mult mai accesibila astazi si se adreseaza tuturor celor care au un bun de valoare pe care sa il ofere ca garantie, nu doar celor care dispun de bijuterii pe care sa le amaneteze.

Astfel, principiul de functionare al unei case de amanet a ramas neschimbat de-a lungul anilor, cat si popularitatea de care se bucura. Odata ce va duceti cu bunul pe care doriti sa il amanetati, il lasati la casa de amanet si primiti in schimb un imprumut, beneficiind de discretie totala. Daca doriti sa vindeti o bijuterie, o puteti lasa la amanet, fara a o mai recupera, deoarece se adreseaza atat celor care doresc sa isi amaneteze bunurile, cat si celor interesati sa le vanda.

In urma contractului pe care il incheiati cu firma de amanet, aveti garantia ca totul se desfasoara in conditii legale si in siguranta. Aveti la dispozitie pana la 30 de zile pentru a returna imprumutul, iar daca alegeti o casa de amanet serioasa, puteti beneficia chiar si de 5 zile de amanare de la depasirea datei scadente, in care nu veti fi penalizati.

In plus, contractul se poate prelungi de cate ori doriti, fiind nevoie doar sa achitati comisionul perceput de casa de amanet. Pentru a veni si mai mult in intampinarea clientilor, casele de amanet ofera comision recalculabil in functie de data la care faceti plata, astfel incat veti plati doar zilele in care aveti imprumutati banii.

Cat timp alegeti o casa de amanet serioasa, beneficiati de conditii avantajoase de imprumut, care sunt explicate clar de la inceputul semnarii contractului. Pe toata durata imprumutului, bunurile amanetate se afla in siguranta, fiind pastrate cu grija de catre amanetar, pana cand veti merge sa le recuperati si returnati imprumutul care v-a fost acordat.

lensa.ro

Astfel, modul de functionare al unei case de amanet este simplu, menit sa aduca beneficii de ambele parti, atat amanetarului, cat si celui care are nevoie de un imprumut rapid. Daca amanetarul are de castigat prin comisionul obtinut de la fiecare client pe durata imprumutului, clientul castiga prin obtinerea imprumutului de catre are nevoie intr-un timp foarte scurt.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation