Cum alegi corect pietrele de polizor

retroboutique.ro

Cum alegi corect pietrele de polizorIntr-un polizor, piatra efectueaza aceeasi functie ca si dintii intr-un fierastrau. Dar, spre deosebire de un fierastrau, care are dinti numai pe marginea sa, roata de slefuit are granule abrazive distribuite pe roata. Mii de astfel de granuleĀ  dureĀ  se deplaseaza pe piesa de prelucrat pentru a taia aschii mici de material.

Casa Idea ofera o gama larga de produse pentru o gama larga de aplicatii de slefuire in prelucrarea metalelor. Alegerea produsului gresit poate costa timp si bani. Acest articol prezinta unele dintre elementele fundamentale ale selectarii celei mai bune roti de slefuit pentru diverse proiecte.

Discurile abrazive si pietrele de polizor lipite au doua componente majore – granulele abrazive care fac taietura si legatura care tine impreuna granulele si le sprijina in timp ce taie. Abrazivitatea si legaturile dar distanta dintre ele si polizor determina tipul de piatra.

Materialul abraziv folosit pe o piatra este ales in functie de modul in care va interactiona cu materialul de lucru. Materialul ideal are capacitatea de a ramane ascutit chiar si atunci cand este pe cale sa se termine. Atunci cand incepe sa se netezeasca rupturile din particulele abrazive creeaza noi puncte de taiere.

Fiecare tip de piatra este unica, cu proprietati distincte pentru duritate, rezistenta, rezistenta la fisuri si rezistenta la impact.

Oxidul de aluminiu este cel mai frecvent abraziv utilizat in pietrele de polizor. De obicei este abrazivul ales pentru slefuirea otelului carbon, a otelului aliat, a otelului de mare viteza, a fierului maleabil rasucit, a fierului forjat, a bronzului si a metalelor similare.

Exista multe tipuri diferite de abrazivi de oxid de aluminiu, fiecare special fabricat si amestecat pentru anumite tipuri de lucrari de slefuire. Fiecare tip de abraziv are propria sa desemnare – de obicei o combinatie intre o litera si un numar. Aceste denumiri variaza in functie de producator.

Zirconiul si alumina sunt o alta familie de abrazivi, fiecare realizat dintr-un procent diferit de oxid de aluminiu si oxid de zirconiu. Combinatia are ca rezultat un abraziv dur si durabil, care functioneaza bine in aplicatii de macinare aspra, cum ar fi operatiunile de taiere, pe o gama larga de oteluri si aliaje de otel. Ca si in cazul oxidului de aluminiu, exista mai multe tipuri diferite de alumina de zirconiu din care sa alegeti.

Carbura de siliciu este un material abraziv utilizat pentru slefuirea fierului cenusiu, a fierului racit, a alamatului, a bronzului moale si a aluminiului, precum si a pietrei, a cauciucului si a altor materiale neferoase.

Oxidul de aluminiu ceramic este cea mai noua dezvoltare majora a materialelor abrazive. Acesta este material de inalta puritate fabricat intr-un proces de sinterizare cu gel. Rezultatul este un abraziv cu capacitatea de a poliza cu o viteza controlata la nivelul sub-micron, creand constant mii de noi puncte de taiere.

lensa.ro

Acest abraziv este extrem de dur si puternic. Se utilizeaza in primul rand pentru macinarea precisa in aplicatii exigente pe oteluri si aliaje care sunt cele mai dificil de slefuit. In mod normal, abrazivul este amestecat in diferite procente cu alte substante abrazive pentru a optimiza performanta pentru aplicatii si materiale diferite.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation